Vraag van de Week: Een cordon sanitaire rond de PVDA?

Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

Google ontslaat hoofd van “diversiteitsteam” wegens berichten uit 2007 die wijzen op antisemitisme

Niels Geerinck

Google heeft het hoofd van hun dienst “diversiteit” ontslagen. Kamau Bobb kreeg zijn ontslag nadat een blogpost van de man uit 2007 opdook. Daarin zou Bobb geschreven hebben dat Joodse mensen “een onverzadigbare drang naar oorlog en moord” hebben.

Het bericht kwam aan het licht nadat het conflict tussen Israël en Palestina weer opflakkerde vorige maand. Volgens de blogpost zou Bobb beweerd hebben dat Joodse mensen “ongevoelig waren voor het lijden van anderen”. Het bericht werd intussen van de blog verwijderd. Hij was al sinds 2018 werkzaam bij Google.

Ontslag

Bobb werd meteen na de bekendmaking de laan uitgestuurd. De woordvoerder van Google reageerde donderdag op het voorval. “Hij zal in de toekomst geen deel meer uitmaken van ons diversiteitsteam.”, zo voegde men toe. “We veroordelen ondubbelzinnig de eerdere geschriften van een lid van ons diversiteitsteam, die leden van onze Joodse gemeenschap diep beledigen en pijn doen. Deze geschriften zijn enorm kwetsend. De auteur erkent dit en heeft zijn excuses aangeboden. Hij zal vanaf heden geen deel meer uitmaken van ons diversiteitsteam en zal zich richten op Stem-werk (Wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. nvdr).”, aldus de woordvoerder voor Google finaal.

“Geen plaats in de samenleving”

De woordvoerder van Google liet tenslotte ook de kans niet onbenut om de maatschappelijke kwestie extra aan te kaarten. “Dit is op een moment waarop we een alarmerende toename van antisemitische aanvallen zien. Antisemitisme heeft geen plaats in de samenleving en wij staan achter onze Joodse gemeenschap om deze te veroordelen.”, zo voegt de woordvoerder toe.

Bericht op een blog

Het bericht werd in 2007 geschreven. Het droeg de titel “Als ik een Jood was…”. In het bericht beschreef Bobb hoe hij zich voelde tegenover het conflict tussen Palestina en Israël. “Als ik een Jood was, zou ik me zorgen maken over mij onverzadigbare drang naar oorlog en moord ter verdediging van mezelf. Zelfverdediging is ongetwijfeld een instinct, maar ik zou bang zijn voor mij toegenomen ongevoeligheid voor het lijden van anderen.”, zo schreef hij.

Het Amerikaanse Simon Wiessenthal Center vroeg meteen het ontslag van Bobb. Volgens de New York Post zou hij inmiddels zijn verontschuldigen hebben aangeboden bij de Joodse personeelsgroep van Google. Dit gebeurde via e-mail. Daarin gaf Bobb te kennen dat hij enkel bepaalde militaire acties afkeurde en dat hij nergens de intenties had om de Joodse bevolkingsgroep aan te vallen of stigmatiseren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Google ontslaat hoofd van “diversiteitsteam” wegens berichten uit 2007 die wijzen op antisemitisme”

  1. Deze goeroe van de diversiteit besefte niet dat een boemerang altijd terugkomt !
    Doch Google ontslaat deze pipo niet en biedt hem een nieuwe job aan waarin hij zich zal richten op “stem-werk”.
    Had hij nu nog lid geweest van het Vlaams Belang hadden ze hem zonder pardon kunnen buiten kegelen.
    Maar als lid van het Woke-clubje hebben ze hem wellicht een andere job aangeboden en verdient hij misschien nog meer als in zijn vorige functie.
    Zo zullen er nog vele boemerangs volgen bij al die Woke instellingen.

Plaats een reactie

Delen