Het kamp van Moria werd volledig in de as gelegd door de brand die wel drie dagen in beslag nam. - Afbeelding: Shutterstock

Het kamp van Moria werd volledig in de as gelegd door de brand die wel drie dagen in beslag nam. - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Griekenland: 4 Afghanen krijgen celstraffen tot 10 jaar na brandstichting in migrantenkamp van Moria

Niels Geerinck

In Griekenland kregen 4 Afghanen celstraffen tot 10 jaar omwille van hun medeplichtigheid in de brandstichting in het kamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos. Dat kamp werd toen volledig in de as gelegd.

De 4 minderjarige Afghanen verschenen zaterdag voor de rechter. Ze werden vervolgd omwille van brandstichting. De advocaten van de 4 beklaagden dienden eerder al beroep in en wouden de 4 nog voor de jeugdrechter te laten verschijnen. Het beroep werd verworpen en de 4 kregen de huidige strafmaat van 10 jaar opgelegd.

Kamp Moria

Het kamp van Moria werd beschouwd als Europa’s grootste migrantenkamp. Uit onderzoek van de Griekse autoriteiten bleek dat de brand met opzet werd aangestoken. Als gevolg van de brandstichting gingen meer dan 12.000 migranten op de vlucht doorheen de regio en de rest van Europa. Er vielen geen doden bij de brand.

Een nieuw kamp werd in sneltempo opgezet op een oude schietstand van het Griekse leger, niet ver van het oude kamp. Daarnaast komt er waarschijnlijk een nieuw kamp op het nabijgelegen eiland van Chios.

De 4 behoren samen tot een groep van 6 Afghanen. De 2 anderen werden in maart al veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Volgens de advocaten van de groep werden de mannen met opzet erin geluisd door een getuige/medebewoner van het kamp. De beslissing van de rechtbank berust volgens de advocaten op geen enkel bewijs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

5 gedachten over “Griekenland: 4 Afghanen krijgen celstraffen tot 10 jaar na brandstichting in migrantenkamp van Moria”

  1. Correct, lik op stuk beleid, wat ver te zoeken is in le Belgique fils à papa.
    Trouwens, wat hebben niet Europeanen hier te zoeken ? Als islam zo goed is, dat ze dan daar blijven, of ergens elders in hun streken hun “broeders” gaan vervoegen. De islam”broeders” zorgen toch voor elkaar, laat ze het dan doen in hun eigen regio’s, in plaats van hier ons sociaal stelsel te komen leegzuigen. Wij burgers hebben geen nood aan deze subjecten. Politici heel waarschijnlijk wel, oïkofobie, afkeer van het eigen volk nietwaar ?

  2. Zolang al deze straffen maar in een sobere cel (geen TV & Radio, uiteraard geen computer) en zonder faciliteiten tot de allerlaatste seconde worden uitgezeten, OK.

Plaats een reactie

Delen