Groepsverkrachting 14-jarig meisje: 2 meerderjarige verdachten blijven aangehouden: verdediging vroeg voorwaardelijke vrijlating

De Westerbegraafplaats in Gent. Foto: Google.

Uncategorized

Groepsverkrachting 14-jarig meisje: 2 meerderjarige verdachten blijven in cel

Kristof Luypaert

Twee meerderjarige verdachten van 18 en 19 jaar die samen met 3 minderjarige kompanen een 14-jarig meisje uit Gavere hebben verkracht moeten nog een maand in de cel blijven. Dat heeft de Gentse raadkamer woensdag beslist. Eén van de drie minderjarige verdachten verschijnt later woensdag voor de jeugdrechter. De verdediging vroeg de vrijlating onder voorwaarden.

https://redactie.palnws.be/2021/06/14-jarig-meisje-pleegt-zelfmoord-4-dagen-na-groepsverkrachting-in-gent/
Lees ook dit artikel over deze zaak.

Volgens de advocaten van de verdediging zouden hun cliënten geen strafblad hebben. Advocaat Steven De Canck vroeg de vrijlating onder voorwaarden. De andere advocaat Nicholas De Mot was niet beschikbaar voor een reactie. De verdachten zelf verschenen niet voor de Raadkamer omdat ze in quarantaine zitten.

Drie van de vijf verdachten zijn minderjarig. Twee onder hen zijn broers, de ene van 14 de andere van 16 jaar. Zij zijn eerder door de Jeugdrechter geplaatst voor één en drie maanden in een gesloten jeugdinstelling in Wingene. De derde minderjarige verdachte is in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. Hij verschijnt oensdagmiddag moet hij voor de jeugdrechter verschijnen. Daar wordt beslist over zijn verdere plaatsing.

Verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en verspreiden van intieme beelden

De aanklacht tegen de twee meerderjarige verdachten is zwaar. Ze worden beschuldigd van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en waarvan de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden.

De feiten dateren van zo’n twee weken geleden. Op 15 mei begaf een 14-jarig meisje uit Gavere zich naar de Westerbegraafplaats in Gent. Ze had er die dag met een vriend afgesproken. Maar behalve de vriend van het meisje wachtten nog vier andere verdachten haar op.

Het meisje dat aangerand en verkracht is kreeg ook zelf de beelden te zien die door de daders via sociale media verspreid zouden zijn. Het slachtoffer dat al depressief was stapte vier dagen nadien uit het leven.

Nadat de context bekend raakte via een vriendinnetje van het meisje schoot het parket in actie en raakte de zaak in een stroomversnelling.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.
(Bron: Het Nieuwsblad, BELGA)

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

5 gedachten over “Groepsverkrachting 14-jarig meisje: 2 meerderjarige verdachten blijven in cel”

  1. 1 en 3 maanden plaatsing in een jeugdinstelling. Met wie wordt er hier eigenlijk gelachen? Het verzwijgen van identiteit (zelfs geen initialen) doet me vermoeden dat hebt hier gaat over the racistische witte personen. Dit is toch meestal de politiek van onze leugenpers.

  2. en wat gaat de moegetergde Vlaming nu doen als reactie hierop…na zoveel jaren non-justitie, hij kan optrekken naar de rechtbank of naar de jeugdinstelling en zelf de straf uitdelen, onafgezien welke kleur deze roofdieren hebben, maar ik ben bijna zeker …dat de Vlaming (weer) niets zal doen. Op naar de volgende prooi van deze roofdieren!

  3. Ondertussen heeft een boze vader een brief geschreven naar Quickie omdat zijn dochter hetzelfde is overkomen, wel zonder dramatisch einde (zelfmoord). Na twee jaar weten de slachtoffers nog altijd niet hoe het zit met het onderzoek en lopen de daders, gekend, nog steeds vrij rond. Wat die brave boze mens en zijn arme dochter niet weten is dat het gerecht nog volop bezig is met de misdadigers van ’t Scheldt te vervolgen. Het gerecht heeft zo zijn eigen prioriteiten.

Plaats een reactie

Delen