Gwendolyn Rutten. Foto Photonews.

Gwendolyn Rutten. Foto Photonews. * Gwendolyn Rutten Brussels 15/03/2020 pict. by Bert Van den Broucke © Photo News

Uncategorized

Gwendolyn Rutten laat van zich horen: “Dit is waarom ik nooit met het VB zal samenwerken”

/

Voormalig Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten is misschien van het politieke toneel verdwenen, op Twitter laat ze nog eens van zich horen met een uithaal richting Vlaams Belang. “Dit is een breuklijn, een princiepskwestie. Dit is waarom ik nooit met het VB zal samenwerken”, aldus Rutten over de uitspraken van voorzitter Tom Van Grieken.

Enkele dagen geleden ontstond ophef over de uitspraak van Tom Van Grieken dat Europa dominant blank hoort te zijn, zoals ook Afrika dominant Afrikaans hoort te zijn en Japan dominant Japans. Die uitspraak zorgde voor heel wat verontwaardiging op sociale media, en ook oud Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten liet zich horen.

“‘Politieke onhandigheid’ ‘Stok om mee te slaan’ ‘Kiezel in de schoen’. Opmerkelijk hoe een fundamenteel verschil in wereldbeeld en de reacties daarop worden afgedaan als tactiek”, aldus Rutten. “Dit is een breuklijn, een princiepskwestie. Dit is waarom ik nooit met het VB zal samenwerken.”

Onder meer Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens reageerde op de tweet. “Maak u geen zorgen, Gwendolyn. Het Vlaams Belang WIL helemaal niet samenwerken met een partij vol corrupte fraudeurs. Pak een bezem en veeg voor je eigen deur”, reageerde Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




43 gedachten over “Gwendolyn Rutten laat van zich horen: “Dit is waarom ik nooit met het VB zal samenwerken””

  1. Het zal eerder Rutten en haar Linkse partijgenoten zijn die een stok zoeken om mee te slaan Vlaams Belang mag zich niet verroeren of ze hebben kritiek ,dat ze maar eens in eigen boezem kijken door de jaren heen ,je kunt er een paar boeken over schrijven van wat ze allemaal verduisterd hebben, maar ja zij mogen dat zij zijn superieur

  2. Achach, we hebben die tuttebel en haar flutpartijtje echt niet nodig hoor. Deze madam mag snel weer onder haar steen kruipen. Wat een pretentie heeft die zeg. In 2024, maar hopelijk veel vroeger, zullen ze naar de onverdoofde slachtvloer gaan, hetzij gezegd.

  3. Maar met El Kaoukibi is er dan wel geen enkel probleem om samen te werken, het is dan geen principekwestie, het is dan maar belastinggeld. Laat Rutten het eens in Afrika gaan uitleggen waarom Afrika geen zwart contingent zou mogen zijn, en waarom ze per se een divers contigent met evenveel zwarten, bruinen, blanken en Aziaten wil “opleggen”. Wie durft te publiceren wat de Afrikaanse medemens daarvan zal zeggen? Zwijg toch, je hebt al genoeg kapot gemaakt in onze samenleving, ga in Toscane bij je broodheren wijn drinken op hun door de EU betaalde privé terrassen (in lingerie) als ze je nog willen…

  4. amai ze heeft lang moeten zoeken om iets te vinden om niet samen te werken met vlaams belang wel heel erg laat met je commentaar gwendolyn kruip maar heel snel terug in de kast met met jou andere partyen dan kun je verder verstoppertje spelen het is echt niet nodig om commentaar te geven jaren hebben jullie met de mensen hun voeten gespeelt en bedrogen met jou vriendjes als ik van uw was zou toch heel snel nog he kan overlopen naar vlaams belang anders moogd ge in de toekomst in je kast blijven zitten met jou vriendjes

  5. Feit. Impliciet zegt Gwendolyn: Europa is het liefst van al dominant nietblank. Ieder zijn mening en wereldbeeld. Eerlijk is eerlijk, die blanke dominantie wordt wel degelijk uitgedaagd. Maar niet de kleur is het probleem, wel westerse waarden en normen. Die worden alleen met de lippen verdedigd. Zo krijgen fundamentalistische religies, met nogal ultraconservatieve standpunten, vooral reële steun van zichzelf progressief noemende partijen. Raar. Want het conservatisme van eigen bodem is dan weer verwerpelijk.

  6. Woon in Aarschot 64 jaar en eindelijk krijg ik op 7 juni mijn eerste vaccinatie. Was het niet Rutten die met jair en jol haar vacinatiecentrum tentoonstelde op het nieuws. Ik heb het binnen nog niet gezien. En ben zelfstandige. Grote mond ja…..

  7. De suggestie van Tom Van Grieken was volkomen terecht. Het Vlaams Belang moet zich niets aantrekken van het gewauwel en de prietpraat van dat niemendal, dat alleen nog zichzelf en een paardenkop vertegenwoordigt. Teken van jaloezie en onmacht. Brilsmurfin Ruttemetut, babyface Somers en andere fils à papa hebben hun partijtje, of wat er nog van overblijft, regelrecht de afgrond in geduwd en Vlaanderen kan daar alleen maar wel bij varen. Vlaanderen kan een partij van zakkenvullers, machtswellustelingen, oikofoben, hypocrieten en sjoemelaars missen als kiespijn. Een pandemie is al meer dan genoeg , aub geen tweede Pest Voor Vlaanderen.

  8. Welk een pretentie heeft die zeg , dat ze rap met haar ganse bende naar de woestijn trekt , ze mag zeker die ganse vivaldi brol , en al de andere corrupte golddiggers hier niet achterlaten .
    PS. SOMERS zeker nie vergeten !!!!!!!

  9. Mevr. Blablabla… je kunt altijd samen gaan met “Vooruit” en zodoende de tragedie-comedie en bedrog herhalen van ten tijde van Verhofstadt en Vande Lanotte : alles wat nog belgisch, vlaams of waals is ( er is echter niet veel meer ) verkopen aan de vreemdeling in een operatie lease-back … het grootste bedrog dat we ooit meegemaakt hebben, mevr blablabla … maar al vliegt het bedrog nog zo snel, de kiezer achterhaalt het wel. Mogen we beschermd blijven van zulk herhaald bedrog

  10. Wie zou er nog willen samenwerken met een fraudeurs partij zoals de OVLD ze word nog altijd betaalt om te frauderen 6000€ per maand een grote schande dat is gelijk de N-VA die mensenhandel doen

  11. vertel eens hoe jij daar kan aan geraken, niemand kan een meerderheid vormen buiten jou, zelfs samen met NVA geraak je nooit aan een meerderheid.

  12. Moest krol Willy De Clerck nog kunnen meemaken hoe hautain de kopstukken van de Open VLD zich momenteel gedragen hij draaide zich om in zijn graf.
    Hoogmoed komt voor de val en hij zal zeer diep zijn.Niet enkel voor de blauwen maar voor alle Vivaldisten.Het schip steekt nog enkel met zijn achtersteven boven water en het orkest speelt verder.

  13. Je bedoelt dat onnozel manneke met zijn valse lach maar die zich liet bedotten door dat poedeljong en hij was de enige niet want de kabouter uit Mechelen wist ook niet waar hij het had toen hij met de poedel op de foto prijkte !! De vraag is wat steekt daar eigenlijk onder??Maar daarover zwijgt die onbetrouwbare VLD-partij in alle talen maar andere betrouwbare partijen maken zij wel degelijk heel slecht…Onbenulligaars al te samen van de VLD zouden jullie niet beter voor jullie eigen erg vuile voordeur vagen??Denk maar niet dat het volk jullie twijfelachtige heel dubieuze escapades zullen vergeten zijn bij volgende verkiezingen…Die valse hoofdmonkelaar en -hoofdlacher zal dan goed zuur kunnen lachen met het feit dat zij de kiesdrempel niet meer zullen halen…!!!!

  14. Zij zal hierover nog heel lang moeten nadenken totdat het misschien te laat zal zijn en haar petieterig partijtje de kiesdrempel niet meer zal halen. Of grote bril zal jij je misschien ook laten forograferen samen met jullie met veel geblaat binnengehaald poedeljong??

  15. Als die uitspraak niet mag gezegd worden, moeten we dan zeggen dat Europa niet noodzakelijk dominant blank moet zijn?
    Zeggen we dan ook dat Afrika niet noodzakelijk dominant zwart moet zijn…..
    Benieuwd op de reacties hierop van de Vivaldi parijen.

  16. Op de lagere school heb ik geleerd over het Blanke Continent, het Zwarte Continent, het Aziatische Continent, het Overzeese Continent.
    Vroeger had niemand daar last van, nu is het taboe.
    Volgens mij is een Derde Wereldoorlog in de maak.
    Een herverdeling van de machten, de centen en scheiding van culturen en rassen.

Plaats een reactie

Delen