Gwendolyn Rutten. Foto Photonews.

Gwendolyn Rutten. Foto Photonews.

Uncategorized

Gwendolyn Rutten mengt zich in debat over woonstbetredingen bij illegalen: “Wat zou Anne Frank denken van een achterhuiswet?”

/

Voormalig Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten steunt Groen en de PS in hun verzet tegen het voorstel van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) om in sommige gevallen woonstbetredingen toe te laten waar illegalen verblijven. “Wat zou Anne Frank denken van een achterhuiswet?”

Het onderwerp van woonstbetredingen bij illegalen is al langer controversieel in ons land. Omdat veel illegalen ondanks het bevel om het grondgebied te verlaten in ons land blijven, zou het een essentiële schakel zijn in het terugkeerbeleid. Nu mogen politiediensten immers geen woning betreden, ook wanneer ze weten dat er iemand zonder papieren woont. De vorige regering probeerde dat mogelijk te maken, maar het lag te gevoelig aan Franstalige kant.

Nu probeerde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) het voorstel nieuw leven in te blazen, al gaat het om een afgezwakte versie. Hij noemt het zelf ook ‘visitatierecht’ in plaats van ‘woonstbetredingen’. Maar ook die afgezwakte versie botst op heel wat verzet binnen de federale regering. Niet alleen van Franstalige partijen dit keer, maar ook bij Groen zegt men “no pasaran”.

De voormalige voorzitster van regeringspartij Open Vld, Gwendolyn Rutten, steunt Groen en de PS in hun verzet. Ze maakt daarbij de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. “Ze hebben gelijk. Wat zou Anne Frank denken van een achterhuiswet? Alle mensen hebben recht op een veilige thuis. Onze GW garandeert die onschendbaarheid. Daar moeten we niet aan morrelen. Niet in de coronastrijd, en ook niet in het migratiedebat”, aldus Rutten op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over “Gwendolyn Rutten mengt zich in debat over woonstbetredingen bij illegalen: “Wat zou Anne Frank denken van een achterhuiswet?””

  1. Een waanzinnige vergelijking van Trutten maar OK, laat ze maar bezig. Zo zien de mensen waar OVLD voor staat en zullen ze in de toekomst misschien eens nadenken vooraleer hun stem nog aan dat pseudo-linkse partijtje te geven.

  2. Rutten is volledig van het paadje af. Hoe absurd en weerzinwekkend is het onze politie en de democratische rechtsstaat te vergelijken met de Gestapo en het Nationaal-Socialisme. Als haar partij onder de kiesdrempel zakt, kan ze aansluiten bij Groen.

  3. Gwendolyn Rutten ga uw gezever eens uitleggen aan die boer in Kleine Brogel waar jullie partij mee verantwoordelijk is voor die laffe inval in Gestapo-stijl. Alle mensen hebben recht recht op een veilige thuis, maar de ene al meer dan de andere !

  4. Het huidige België vergelijken met de Nazi-bezetting van Nederland (etc.etc.) in de jaren ’40 is wel een straffe denkoefening, Wie geen argumenten heeft sleurt er de nazis bij, altijd prijs. Gemeen en smerig van deze madame om Mahdi te koppelen aan de nazis.

  5. Ik was er al lang van overtuigd dat ze iets mankeerde en tal van anderen weten dat ook, te oordelen naar het kiertje waarmee dat Links Liberale minipartijtje nog “open”(sic) staat volgens de peilingen, maar dat het dermate erg was weet ik pas nu……

  6. Rutten als exponent van politieke lafheid en het camoufleren ervan.
    Als ze dan toch de vergelijking wil maken met het nazisme: we werden bezet door niet durven ingrijpen in de gekende bewapening.
    Nu betalen we voor een bezetting.

  7. kevin,de blauwtjes hanteren al het symbool van de grijze wolven,erdogan heeft met zijn turken een nieuwe bondgenoot gevonden om in de EU opgenomen te worden nu kaal michelleken nog baas is.En rutten ja,wat moet je daarmee doen,de burgers van Aarschot moeten er nog mee doen tot in okt 2024,veel sterkte gewenst.

  8. Hoe kan iemand met zo weinig hersencellen ooit voorzitster geworden zijn van een politieke partij? Dit moet wel complete bloedarmoede geweest zijn. De ene domme uitspraak wordt gevolgd door een nog veel dommere uitspraak.

Plaats een reactie

Delen