Foto registrerende kinderen. Foto Twitter.

Foto registrerende kinderen. Foto Twitter.

Cultuuroorlog

“Hamas leidt kinderen op tot terroristen in zomerkamp van haat”

Ruben Notteboom

Naar verluidt zou de Palestijnse terreurbeweging Hamas kinderen opleiden tot terroristen in een speciaal zomerkamp in de Gazastrook. Dat meldt de Duitse krant Bild. Er werden foto’s en beelden verspreid van kinderen die barricades opzetten en oorlogsscènes naspelen met nepaanvalsgeweren. Daarnaast is te zien hoe kinderen over laaiende vuren moeten springen of onder prikkeldraad moeten kruipen.

De nieuwe clash tussen de terreurorganisatie Hamas en de Israëlische staat is nog maar net voorbij. De rook van de vele Palestijnse raketten en de ruïnes van de vergeldingsaanvallen op terreurdoelwitten zijn nog te zien. Maar volgens Bild is Hamas druk in de weer de volgende generatie terroristen op te leiden.

Foto’s tonen training van kinderen

Kinderen en tieners worden naar verluidt naar speciale kampen gestuurd waar ze opgeleid worden tot terreurmilitanten. De foto’s tonen hoe men banden in brand steekt en hoe de kinderen erover moeten springen. Ze leren vechten met wapens, of oefenen op close combat.

“Jongeren spelen een fundamentele rol en hebben een grote verantwoordelijkheid als brandstof van de opstand en het protest”

Naar eigen zeggen behoort het programma bij een reeks “inspanningen om de jeugd voor te bereiden en hun potentieel te ondersteunen om hun moreel te verhogen en hun thuisgevoel te versterken. Ze moeten bereid zijn offers te brengen voor hun lot.” Dat zei een woordvoerder van Hamas.

Hamas beweert dat de jongeren “een fundamentele rol spelen en een grote verantwoordelijkheid hebben.” “Ze zijn de brandstof van de opstand en het protest,” vindt Hamas. Het zou al het elfde trainingskamp zijn voor de Palestijnse jeugd uit Gaza, om de toekomst van Hamas te verzekeren.

(Lees verder onder de tweet)

“Zomerkamp van haat”

De Israëlische organisatie “Stand With Us”, die zich toespitst op educatie, noemt het kamp een “kamp van haat.” “De inschrijvingen voor het zomerkamp van haat van Hamas zijn geopend. De bewapende vleugel van de terreurgroep, de zogenaamde al-Qassembrigades, organiseert een militair trainingskamp voor kinderen en tieners. We twijfelen er niet aan dat onschuldige Palestijnse kinderen zullen aangeleerd worden om te haten, te doden en terreur te verheerlijken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over ““Hamas leidt kinderen op tot terroristen in zomerkamp van haat””

  1. In Nederland word HAMAS in de 2de kamer vertegenwoordigd door BIJ1, D66 en Denk. Alles geoorloofd als het maar tegen Joden is. En juist BIj1, D66 en Denk zien overal rasisten en Nazies. Its takes one to see one.

  2. en de EU blijft hen dagelijks meer dan 2 miljoen euro geven voor de “heropbouw”.moslims worden overal ter wereld geassocieerd met terroristen,hoe zou dat komen.

  3. Het is decennia geleden dat de Palestijnen nog verkiezingen hebben georganiseerd. Het zou hun zaak geloofwaardiger maken om de democratisch inspraak van het volk te reactiveren. Anderzijds zijn de VSA en Europa medeplichtig aan het tolereren van een maritieme- en luchtblokkade van Gaza door Israël.

Plaats een reactie

Delen