Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Cultuuroorlog

Hongarije keurt wet goed die promotie van holebi’s en transgenders verbiedt

Simon Segers

Een voorstel van de Hongaarse premier Viktor Orbán dat de vertegenwoordiging van holebi’s en transgender in de openbare ruimte verbiedt is goedgekeurd door het Hongaarse parlement. De beslissing krijgt veel tegenstand van mensenrechtenorganisaties en de oppositie.

Orbáns Fidesz-partij wil met de wet kinderen beschermen voor pedofilie. Concreet mag er niet verwezen worden naar holebi’s- en transgenders in ruimtes waar minderjarigen aanwezig zijn. Viktor Orbán heeft de wet persoonlijk voorgesteld, en deze werd op live televisie goedgekeurd. Concreet zullen bijvoorbeeld films waarin LGBT-personages in voorkomen niet meer mogen worden uitgezonden. De oppositie is niet te spreken over de goedkeuring. Ook de vertegenwoordigers van de mensenrechten in Europa vinden de wet “een inbreuk op de Europese waarden”.

Protest in Boedapest

Maandag kwamen ongeveer 5.000 tegenstanders van de wet protesteren voor het parlement in Boedapest. Verschillende mensenrechtenorganisaties vergeleken de wet met een discriminerende Russische wet uit 2013, die “homopropaganda” verbiedt. Ook deze wet wordt door mensenrechtenorganisaties beschouwd als discriminerend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Hongarije keurt wet goed die promotie van holebi’s en transgenders verbiedt”

  1. Hongarije is een soevereine staat met eigen door hun Parlement democratisch gestemde wetgeving. Waarom zou die niet mogen verschillen met onze door ons Parlement democratisch gestemde wetgeving ? Respecteer democratische genomen keuzes, al verschillen die van de visie van talrijken onder ons.

  2. eindelijk eens iemand en een regering met gezond verstand.Ben je homo of transgender goed maar laat de kinderen en de rest er mee gerust .zoals hier met hun walgelijke propaganda in de scholen media en tv .als ge geen homo of transgender bent ben je bijna abnormaal.

  3. In Hongarije is het leven blijkbaar nog mooi. Hier doen ze niet mee met de zogenaamde regenbogen. Vrij van keuze, dat wel, maar al die zogenaamde genderperikelen moeten niet gepromoot worden en terecht wat betreft mijn mening.

  4. Overspel, moord en doodslag , extreem geweld, ….allemaal geen probleem op TV uiteraard maar van een man in regenboogtrui (en dan ook nog eens strak broekje, lol) hebben ze schrik?

  5. Grappig, tijdje geleden ware referendums nog het nec plus ultra van de democratie…
    Dit is een overtreding op de mensenrechten en dus moet Hongarije UIt de EU en dus 5 MILJARD subsidies meer

  6. Geld afnemen !!! “Raken waar het pijn doet”
    Van elke lidstaat wordt verwacht dat zij dat dagelijks in de praktijk brengen, benadrukte De Croo. “De EU is geen cashmachine, waaruit je geld kunt afhalen maar je dan niet aan de regels hoeft te houden. Europa is een club met duidelijke regels. En dus moeten er ook mechanismen zijn die de leden ertoe dwingen om bepaalde regels te respecteren.”

  7. Ik ben zelf transgender en woon in Hongarije .
    Deze wet is geen probleem voor de lhgbt gemeenschap op zich en het is in Hongarije veiliger en beter aanvaard dan in Antwerpen ( ik ben Vlaamse en woonde 6j in Antwerpen , nu 2j in Hongarije ) . De promotie rond het hele lhgbt gebeuren is totaal niet nodig en de constante stroom van uitzonderlijke voordelen is onaanvaardbaar , ik ben blij dat ik normaal kan leven zoals ik mij goed voel en meer vraag ik niet . Genderneutraal opvoeding is niet nodig en onlogisch , je wordt geboren als vrouw of als man … dat is de natuur . De natuur maakt ook fouten maar inmiddels wil de media en aanverwanten dat uitzonderingen de regel moet worden en daar zit de fout .

  8. In Hongarije heeft men tenminste nog gezond verstand! Hier wordt het abnormale en afwijkende gepromoot als norm. Alle biologische wetten zijn hier ondergeschikt aan de WOKE- cultuur. Straks gaat men nog de begrippen man en vrouw verbieden!

  9. De verenigde vurige deugers als De Croo, De Sutter, Wilmès, Van Brempt enz. enz. kiezen voor de gemakkelijke en veilige demonisering van Hongarije en Polen. Onvergelijkbaar veel groter gevaar voor de LGBTENZ. zijn onze moslims die er op los kloppen en als ze met genoeg zijn er op los zullen moorden. Maar dat zijn de stemmenleveranciers en staan voor dezelfde deugers boven de wet.

  10. Een heilig hypocriet toneelstuk is heel dat gedoe in Oekraïne . Rusland is enkel geïnteresseerd in de Donbas. OekraGas: 44%
    Airline fares: 27.7%
    Electricity: 15.2%
    Food at home: 13.1%
    New vehicles: 10.4%
    Food away from home: 7.6%
    Used cars and trucks: 6.6%
    Shelter: 5.7%
    Apparel: 5.1%
    Beer: 4.6%ïne mag nu winnen in Charkov, heel flink van de Oekraïners. Inmiddels zegt de Rus dat hij onderhandelingen niet af wijst. Dat komt goed uit, want Kiev heeft een overwinning geboekt in Charkov. En kan nu schoorvoetend naar de onderhandelingstafel. En verder: lees hoe Kissinger er over denkt. Alles bijeen een positieve ontwikkeling. Ze zullen blij zijn, de ‘mensen’ in Oekraïne.

Plaats een reactie

Delen