(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Hypocrisie: grote bedrijven komen op voor homorechten… behalve in landen waar dat nodig is

Jurgen Ceder

Velen vragen zich af hoeveel idealisme ten bate van de homo’s en andere gediscrimineerde groepen in de voetbalwereld zal overblijven bij het wereldkampioenschap in Qatar van volgend jaar. Het scepticisme is gerechtvaardigd. De multinationals hebben al getoond hoe hypocriet ‘woke’ engagement is wanneer het erop aankomt het uit te dragen in landen waar de weerstand te groot is en er financieel nadeel dreigt.

De bedrijvenwereld heeft deze maand – juni is ‘pride month’ – een sublieme vertoning gegeven van de extreme buigzaamheid van de waarden waar ze zeggen voor te staan.

Een van de allergrootste, Microsoft, heeft zijn klanten opgeroepen om deel te nemen aan de strijd voor “inclusiviteit”. Om de daad bij het woord te voegen heeft het bedrijf zijn Twitter-account opgevrolijkt met de regenboogkleuren van de gemeenschap van homo’s, lesbiennes en transgenders. Microsoft deed dat echter niet met zijn accounts in moslimlanden als Turkije en Saoedi Arabië. In het laatste land worden nog regelmatig homo’s publiekelijk terechtgesteld.

Voedingsgigant Nestlé tooide zich op de Amerikaanse Twitter-account trots in regenboogkleuren, maar liet die weg voor klanten in de rest van de wereld. 

Ook Netflix weet waar je met woke militantisme centen kan verdienen, en waar het integendeel tot boze kijkers en dalende winst leidt. In juni kan er je de “Pride month collection”  bekijken, maar niet in Turkije en het Midden-Oosten. 

In 2020 toonde ook informaticagigant Hewlett-Packard zich zeer betrokken bij Pride Month. HP dankte zijn vele homoseksuele medewerkers en klanten. In het Midden Oosten en Turkije zijn er blijkbaar geen homoseksuele medewerkers of klanten.

De lijst van multinationals die zich moedige idealisten tonen in landen waar dat geld opbrengt, maar niet waar dat ook maar voor de minste moeilijkheden kan zorgen is eindeloos. Darren Grimes, een Britse conservatieve homo-activist voegde er begin deze maand nog vijf aan toe: Mercedes, BMW, Cisco, Lenovo en Bethesda tooiden zich deze maand met de kleuren van de homogemeenschap in het westen, maar lieten dat na in het Midden-Oosten. 

Journaliste Melissa Chen stelde vast Mercedes zelfs in Rusland  zijn engagement voor de homo’s vergeten is.

Er zijn nog steeds 69 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. In 11 landen staat er zelfs de doodstraf op. Die is meer dan theorie. In Iran zijn sinds de islamitische revolutie tussen de 4.000 en 6.000 homo’s terechtgesteld.  Dat zijn ook precies de landen waar de woke-multinationals, die zich in het westen profileren als principiële strijders voor waarden als ‘diversiteit’ en ‘inclusiviteit’, niet moedig genoeg zijn om voor homo-rechten op te komen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

10 gedachten over “Hypocrisie: grote bedrijven komen op voor homorechten… behalve in landen waar dat nodig is”

  1. En filou-haarimplantaat-Van Nieuwkerke van Sporza.
    Nog zo ene.
    Zijn functie én publieke middelen misbruiken om de UEFA (& Hongarije) de mantel uit te vegen en volgend jaar in Qatar doen alsof zijn neus bloedt.
    De selectieve verontwaardiging! De zeven kleuren der hypocrisie!
    Waar blijft die hetero-vlag!?

  2. We weten al lang dat die multinationals alleen geinteresseerd zijn in geld, al de rest is fake. Ze hebben niet eens de moed om hier in Europa een moskee in de regenboogkleuren te zetten. In de landen waar de echte home-haters zitten daar blijven ze weg. Dat is nu eens de invloed van de islamisering, ook hier in Europa. Ze doen het hier in hun broek, zo bang zijn ze van de Islam. Maar om het tij te keren is het al lang te laat.

  3. De multinationals mogen dan zeer eenzijdig zijn in hun benadering van de holebigemeenschap ze vallen nog niet zo diep als Unia dat de holebiproblematiek misbruikt ten voordele van een autocratische agenda. In een column in De Tijd geven ze toe weet te hebben van boeken die oproepen om homo’s van daken te gooien en die hier vrij te verkrijgen zijn. Toch vertikken ze het hiertegen juridische stappen te ondernemen. Waartoe dient Unia dan wel?

  4. Twee mannen hand in hand op straat, of twee vrouwen die in een innige omhelzing wandelen. Kan dat in bepaalde steden van de West-Europese landen waar de “boze” bühne politici en msm vandaan komen? Nee, in wijken van Brussel, Antwerpen, Luik, Parijs, Duitse Ruhrgebied, Berlijn, Tilburg, Breda, Rotterdam, Den Haag, Gouda, Utrecht, Amsterdam en nog heel veel meer, mag je blij zijn dat je “slechts” op de spoed of intensieve terecht komt. Hoe hypocriet kunnen mensen als De Croo, Rutte, Von Der Leyen überhaupt zijn??

  5. Somers is wel verkozen (door vijf man en een bevriende paardenkop weliswaar) tot beste burgemeester van Vlaanderen, wat door de gesubsidieerde pers voluit werd rondgebazuind. Heeft bovendien met volle inzet Sihameke gelanceerd. Een man met wel wat verdienste mag en moet men zeggen.

Plaats een reactie

Delen