Tel Aviv. Foto Shutterstock

Tel Aviv. Foto Shutterstock

Uncategorized

Israël bereikt groepsimmuniteit volgens wetenschappers

Simon Segers

In Israël sneuvelen de coronamaatregelen aan een hoog tempo. Op dit moment is ongeveer 57 procent van de bevolking volledig gevaccineerd, en het aantal infecties blijft zeer laag. Sommige wetenschappers geloven dat er een feitelijke groepsimmuniteit is bereikt.

Gisteren werden er nog slechts zes nieuwe infecties vastgesteld in Israël. Het land kende een tweede coronagolf begin dit jaar die ongeveer rond 20 januari piekte. Sindsdien is het aantal nieuwe gevallen blijven dalen. Het openbare leven is er dan ook weer op volle toeren aan het draaien. Bewoners dienen niet langer een bewijs van vaccinatie te presenteren om naar evenementen te gaan of horecazaken te bezoeken.

Laatste maatregelen

Ondanks het snelle begin van de vaccinatiecampagne in Israël ging deze de laatste maanden nauwelijks nog vooruit. Reeds begin maart was al 43 procent van de bevolking volledig gevaccineerd, waarna het vaccinatietempo sterk afnam. De opinies verschillen over de benodigde vaccinatiegraad om groepsimmuniteit te bereiken. Experts leggen de lat meestal tussen de 70 en 90 procent. Desondanks is Israël op weg om zichzelf coronavrij te kunnen verklaren en de laatste maatregelen te schrappen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Israël bereikt groepsimmuniteit volgens wetenschappers”

Plaats een reactie

Delen