Militairen op zoek naar Conings (Photonews)

Militairen op zoek naar Conings (Photonews)

Uncategorized

Jacht op Jürgen Conings kostte leger al meer dan 650.000 euro

Pieter Van Berkel

De jacht op de gewapende militair Jürgen Conings heeft het leger op een maand tijd al meer dan 650.000 euro gekost. Dat schrijft Le Soir.

Het leger is zelf betrokken bij de zoektocht. Defensie biedt ondersteuning aan de politie op het gebied van inlichtingen, maar ook wat manschappen en materieel betreft.

De uitgaven omvatten vooral de materiaal- en brandstofkosten, maar ook de extra premies die aan de soldaten (die soms in het weekend worden gemobiliseerd) worden betaald. Daarnaast stelde Defensie in het kader van het onderzoek verschillende pantservoertuigen ter beschikking, evenals een NH90-gevechtshelikopter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Jacht op Jürgen Conings kostte leger al meer dan 650.000 euro”

  1. So what. Wat zegt dit? Hoeveel heeft het bezoek van seniele Biden afgelopen weekend de belastingbetaler gekost? Trouwens dat de jacht zoveel gekost heeft is hun eigen fout. Dat was nergens voor nodig en alleen voor de show om te tonen hoe gevaarlijk extreemrechts wel is. Er hadden andere mogelijkheden moeten overwogen worden om contact te maken. Neen hoor, de democratie (welke?) was in gevaar evenals het suffige leven van twitteraar MVR.

  2. Ondertussen lopen de toiletten in sommige kazernes over.In 2019 stuurde de CO van Saffraanberg iedereen naar huis omdat er dagenlang geen water uit de kranen kwam!Onze kazernes staan op instorten en het woord werkplek onwaardig.Volgens De Morgen en HLN,die toevallig!! het Persoonlijke Dossier van Conings op hun tafel kregen,is hij een doorsnee soldaat en geen oorlogsheld!Voor een doorsnee soldaat te zijn zet hij wel honderden soldaten en politie te kijk uit binnen en buitenland.Zelfs tijdens het bezoek van “verstrooide”Joe hielt men rekening met hem.Ondertussen zit onze viroloog en stoker met dienst nog in quarantaine in zijn safe house.Grotesk is de juiste omschrijving!

Plaats een reactie

Delen