Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens

Binnenland politiek

Janssens (VB) aan Somers: “Uw liefde voor islam is groter dan uw ambitie om homohaat te bestrijden!”

Wannes Neukermans

De wegens homofobie in opspraak geraakte moskee in Houthalen-Helchteren, die haar erkenning (en bijhorende subsidies) behoudt, is volgens Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens een Diyanet-moskee. Diyanet is een organisatie van moskeeën die de bedoeling hebben Europa te islamiseren. “Dictator Erdogan lacht met zoveel naïviteit”, aldus Janssens.

Begin dit jaar kwam aan het licht hoe de imam van de Turkse Diyanet-moskee Yesil Camii zich op de Facebookpagina van de moskee herhaaldelijk schuldig had gemaakt aan manifeste homohaat. Hij had homoseksualiteit onder meer bestempeld als “een ziekte” die “een van de grootste bedreigingen vormt voor de maatschappij”. Bart Somers (Open Vld) zag zich daarom verplicht een procedure op te starten om de erkenning in te trekken. In het kader daarvan vroeg de minister ook adviezen aan lokale besturen en staatsveiligheid. De procedure bleef echter maar aanslepen. Geen enkel lokaal bestuur durfde bovendien een positief advies geven voor de intrekking.

Vandaag communiceerde Somers dat de erkenning van deze moskee niet zal worden ingetrokken. Het Diyanet-bolwerk wordt enkel onder ‘verhoogd toezicht’ geplaatst. Om deze beslissing te maskeren, maakt Somers plotseling wel bekend dat hij de erkenning van de Pakistaanse moskee ‘Antwerp Islamic Association’ intrekt. Dit gebeurt omdat de imam en het moskeebestuur al enige tijd vechtend over straat rollen.

Voor Vlaams Belang is niet-intrekking onaanvaardbaar

Het was vandaag ’toevallig’ de derde keer dat Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens de minister al voor de derde keer wilde bevragen over de Yesil Camii-moskee. Voor het Vlaams Belang is de niet-intrekking en verdere subsidiëring onaanvaardbaar.

“De Vlamingen hebben helaas veel minder reden om te lachen. Vooral de Vlamingen die behoren tot de holebi-gemeenschap: die krijgen vandaag te horen dat een moskee op sociale media mag zeggen dat homoseksualiteit in de islam verboden is, dat homoseksualiteit ziekte en verval met zich meebrengt en dat homoseksualiteit één van de grootste bedreigingen voor de maatschappij is. Van de Vlaamse minister van Gelijke Kansen mag een moskee dat allemaal zeggen, zonder dat ze één euro subsidies verliest. Vanaf nu verliest u als minister en bij uitbreiding deze regering alle geloofwaardigheid om het nog over holebi-rechten te hebben.”

“Somers verliest alle geloofwaardigheden om het over holebirechten te hebben”

Janssens toont ook de hypocrisie van dit beleid aan: “In dit parlement worden elfendertig resoluties en actieplannen gestemd om haat en geweld tegen homo’s te veroordelen en aan te pakken. Maar als puntje bij paaltje komt, is het allemaal praat voor de vaak. Want op het moment dat men de gelegenheid krijgt om te tonen dat men het ernstig meent met al die plannen, laat men homohaat ongestraft.”

De strijd tegen homohaat is voor deze regering minder belangrijk aan de relaties met de Erdogan-lakeien, meent Janssens. “Vanaf nu verliest Somers en bij uitbreiding deze regering alle geloofwaardigheid om het nog over holebirechten te hebben. Als het door een Diyanet-moskee gezegd wordt, dan mogen de allergrootste beledigingen geuit worden ten aanzien van de holebi’s. Dat is de boodschap die Somers en de Vlaamse regering vandaag geven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “Janssens (VB) aan Somers: “Uw liefde voor islam is groter dan uw ambitie om homohaat te bestrijden!””

  1. Heel waarschijnlijk heeft Somers zich al tot de islam bekeerd.
    Je kan nu alles doen voor de postjes en je allochtoon kiesvee maar daarvoor een volledige bevolkingsgroep stigmatiseren….dat is voor groen Bartje zelfs ongezien.

  2. Somers is net zoals die rechters in Frankrijk doodsbang van die moslims en zal die Moskeeën geen haarbreed in de weg leggen. Naast hun erkenning behouden en subsidies blijven krijgen gaat Somers nu het Diyanet-bolwerk onder verhoogd toezicht plaatsen, dus het gaat de belastingbetaler nog meer kosten ! Dit is werkelijk een kaakslag voor de hele holibi-gemeenschap. Imam Somers komt op dreef !

  3. Erik waar u gehoord heeft dat VB terug wil naar de tijd dat de kerk heerste en de vrouwen aan de haard, dat weet ik niet. Ik denk dat je nog in vorige eeuw leeft. Ga terug naar je moslimwereld daar zal het goed leven zijn., maar dan zal je je mening voor jezelf mogen houden.

  4. Uiteraard steun ik die eis. Maar liefst zag ik hem vervolgd worden wegens samenspanning met derden om in zijn ambtsgebied Mechelen de grondwet en de individuele rechten van de burger te schenden.

  5. Erik, uw moslimwereld is die waar u de Christenen beledigt door ze aanhangers van een “vissengoochelaar” te noemen en waar u het niet aandurft om iets gelijkaardigs te schrijven over de moslims. Zelfs niet hier in België, dat is wat men de islamisering noemt !

Plaats een reactie

Delen