Jürgen Conings doet identiteitsdebat ontploffen: unieke opportuniteit voor Bart De Wever ligt voor het grijpen

N-VA voorzitter Bart De Wever tijdens de voorstelling van het boek 'Over Identiteit'. Foto: © Philip Reynaers / Photonews

Binnenland politiek

Jürgen Conings doet identiteitsdebat ontploffen: unieke opportuniteit voor Bart De Wever ligt voor het grijpen

John Croughs

John Croughs is papa van twee en schrijft geëngageerd over alles wat de samenleving vorm geeft. In deze vrije tribune blikt Croughs terug op de impact die de nog steeds voortvluchtige Jurgen Conings met zijn tot nog toe onduidelijke actie de voorbije weken had op onze samenleving. Het enige dat Conings tot nu toe genadeloos deed ontploffen was het meningen- en identiteitsdebat. Vooralsnog zijn enige ‘terroristische’ daad tot op vandaag. Gelukkig maar! Maar waar zit N-VA en zijn partijvoorzitter in dit debat, vraagt Croughs zich af? Met zijn boek ‘Over Identiteit’ is Bart De Wever en zijn partij nochtans ‘de authentieke eigenaar’ van dit debat. Een unieke opportuniteit ligt voor het grijpen voor Bart De Wever en zijn partij, zegt Croughs.
John Croughs

Jurgen Conings blinkt vooral uit in spoorloos zijn. Samen met hem lijkt ook de N-VA spoorloos verdwenen. Het identiteitsdebat, hét debat van het decennium, is eindelijk losgebarsten. N-VA is de authentieke eigenaar van dit debat. Bart De Wever de vader ervan. Toch zijn N-VA en haar filosofische leider zo goed als afwezig.

https://redactie.palnws.be/2021/05/wordt-2024-het-grote-referendum-van-de-vlaamse-identiteit/
Klik hier om een eerdere vrije tribune
van John Croughs te lezen.

Blauw versus bruin

Jurgen Conings legt de frustraties bloot binnen een significant deel van de bevolking. Hij onthult hoe elke sociale laag met die frustraties omgaat. Van zwijgen tot dreigen. Apathie tot agressie.
Conings was de vonk die de verhitte corona-samenleving nodig had om te ontbranden. Ideologisch links en rechts stonden al geruime tijd klaar met de blaasbalg om de vlam in de pan te blazen. Slechts 2 politieke partijen voelden dat heel goed aan.

Open Vld waant zich moreel gezaghebber en voelt zich in die functie genoodzaakt om het ethische gemeenschapskader aan te passen. Het frame aan de rechterkant wat in te korten, zeg maar.

De hevige reactie van de Vlaamse liberalen ligt in de lijn van de progressief-moralistische evolutie van de partij. Gezien de verkiezingsuitslag en de laatste peiling zou een koerswijziging nochtans geen slechte strategie zijn en zelfs te verwachten van de opportunistische blauwe club.

Vlaams Belang positioneert zich als beschermer en vertegenwoordiger van het gefrustreerde deel van het volk. De partij hoefde niet eens in het debat te springen. Zij werd er vanzelf middenin geplaatst door Open VLD en de hele progressieve meute.

De trein gemist

N-VA daarentegen moest zich in het debat wringen, maar deed dat nauwelijks. Bij monde van Peter de Roover werden wat officiële partijstandpunten verkondigd die vanzelfsprekend kritisch zijn ten opzichte van de ‘linkse opiniedictatuur’. De enkele tweets van Theo Francken worden door mainstreammedia nauwelijks opgepikt.

Bart De Wever maakte wel zijn opwachting in De Zevende Dag, maar het debat was veel te kort, de regie te strak en Tom Van Grieken en Meyrem Almaci te aanwezig.

De hogesnelheidstrein richting 2024 is vertrokken en N-VA stond niet eens op het perron. De partijmandatarissen uit de Vlaamse regering lijken zelfs niet te weten dat er een trein gepasseerd is. Ik vraag mij zelfs af of zij wel beseffen hoe belangrijk de bestemming is?
Samen met de bezieler van het ethisch progressief dictaat, Bart Somers, blijven sterke Jan en zijn nationalistische collega-bestuurders gezellig morrelen in de irrelevante marge.

Het is een zoveelste strategische fout dat N-VA dit debat niet vanuit de locomotief aanstuurt. In de plaats zet de federale oppositiehelft van de partij, in een oude dieseltrein, de achtervolging in. De Vlaamse bestuurshelft van N-VA blijft achter in een klein stationnetje.

Hinderlaag

Verzameld links heeft zó lang gewacht op deze kans, waardoor het zonder blikken of blozen per direct alle registers open trok. Ik vrees voor links dat het niet lang genoeg gewacht heeft. Want als Jurgen Conings, of een andere extreemrechtse idioot, niet minstens één losse flodder afvuurt waardoor iemand van het verschieten sterft aan een hartaanval, dreigt deze linkse hysterie als een boemerang in eigen gezicht te ontploffen.

N-VA kan zich hier beter op voorbereiden. Zij moet vanuit een hinderlaag de boemerang onderscheppen en hem daarna eigenhandig recht in het progressieve gelaat werpen. Het debat heeft alles wat N-VA nodig heeft: een irrationele linkse elite die een meerderheid van het volk demoniseert en wil onderdrukken met daartegenover een extreemrechtse minderheid waar de racistische aap met mondjesmaat uit de rechtermouw komt gekropen.

Inclusieve gemeenschapsvisie

https://redactie.palnws.be/2021/04/quo-vadis-n-va-de-laatste-vlaamse-strohalm-geknakt/
Klik hier om een eerdere vrije tribune
van John Croughs te lezen.

Eindelijk krijgt N-VA dé uitgelezen kans om zich op het identiteitsthema te onderscheiden van Vlaams Belang. En dat dan nog eens op het moment dat de liberalen na de coronadictatuur rimpelloos overgaan tot de moraaldictatuur.

Jurgen Conings biedt N-VA als het ware een opportuniteit om zich na een eerloos politiek jaar van federale oppositie en Vlaams beleid opnieuw te positioneren en te profileren.

N-VA heeft als enige politieke partij een inclusief gemeenschapskader als ‘unique selling proposition’ (USP). Vandaag bieden de omstandigheden de partij de kans om dit unieke verkoopargument volop uit te spelen.

Dit inclusieve gemeenschapskader omvat een vrije en onafhankelijke gemeenschap waar kleuren geen rol spelen. Waar ieder lid de verantwoordelijkheid draagt om de gemeenschap te respecteren middels een duidelijk rechten- en plichtenkader. Waar een overheid slechts de vertegenwoordiging is van de bevolking en zich altijd democratisch en terughoudend opstelt. En waar het rechtsapparaat slechts waakt over de rationele veiligheid van de individuele burgers.

Momentum

Alles komt samen door de daden-loze dreiging en het verdwijnen van een vermeende extreemrechtse terrorist: het ongrondwettelijke coronabeleid, de multiculturele spanning, de Vlaamse identitaire crisis, de morele woke-dictatuur overgenomen door de linkse elite en het sociaaleconomische ongenoegen van de lagere en zelfs middenklasse.

Enkele tweets en gastoptredens in een duidingsprogramma waar enkel de intellectuele klasse zich aan vergaapt, zullen niet voldoende zijn voor N-VA om het debat te kapen. Vlaams Belang heeft al een tijd de wind in de zeilen en de hele linkse meute blaast ongewild erg hard mee.

N-VA moet zich, net als Vlaams Belang, isoleren met haar standpunten en zich in een allen-tegen-één positie wringen. Iedereen tegen NV-A, zoals tijdens haar hoogdagen. Verzameld progressief, inclusief de media, moeten op het linkse front bekampt worden en extreemrechts op het tegenoverliggende front. Met ratio en gemeenschapszin als dodelijke wapens.

Daarvoor zal N-VA zich dringend moeten roeren in het debat en enkele opmerkelijke acties ondernemen of uitspraken doen. Gecoördineerd en meedogenloos, zoals we dat ooit van haar gewoon waren.

Liever een woord teveel van een losgeslagen Theo Francken dan een woord te weinig en de prijs betalen in 2024.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




De maatschappij en de evoluties in die maatschappij, dat houdt John Croughs bezig. Op PAL NWS kan je deze opiniemaker regelmatig van zijn scherpste kant lezen.

11 gedachten over “Jürgen Conings doet identiteitsdebat ontploffen: unieke opportuniteit voor Bart De Wever ligt voor het grijpen”

  1. N-VA & BDW laten zich constant bedriegen, afdreigen en manipuleren door de traditionele partijen, liever dan samen te werken met VB en artikel 1 van hun eigen statuten te honoreren. In mensentaal noemen ze dat lafaards.

  2. BDW komt naar verluidt uit een VNV nest. Nu kan iedereen vaststellen dat die partij in 1940 in de collaboratie gestapt is zonder communautaire eisen te stellen, politieke mandaten volstonden om hun ambities te verzadigen. BDW heeft in 2014 dezelfde lijn gevolgd, met Charles Michel, en heeft tot nader order zijn partijdoelstellingen niet gewijzigd: “deelname aan de macht” binnen Belgische structuren.

  3. Laat de trein maar vertrekken,links kan een rail wegnemen zodat de trein ontspoort,afwachten,vivaldi doet er alles aan ,zelfs om de partij te verbieden.De vivaldi’s verwachten dat NVA nooit met het VB zal regeren,maar daarin kunnen ze zich schromelijk vergissen.Eenmaal een grote meerderheid kan NVA-VB alles bepalen ,zelfs de pariteit afschaffen als het moet.Dit wordt in het parlement ter stemming gebracht en geloof me vrij,er zullen er wel een deel overlopen naar de machtigste partijen,zijnde NVA-VB.Maar het moet wel in de komende jaren gebeuren alvorens de moslims teveel stemrecht krijgen.

  4. Het enige dat mij een beetje tevreden stemt is het feit dat je van de N-VA steeds het omgekeerde mag verwachten van wat ze beloven.
    Een onafhankelijk Vlaanderen…zodra ze mee aan de vetpotten zaten was dit vergeten.
    Bartje als toekomend burgemeester…”in Antwerpen zal de wagen terug koning zijn”, de LEZ kon niet snel genoeg ingevoerd worden sinds hij er de plak zwaait.
    En nu wil hij in 2024 niet met het VB in zee….:+)

  5. muzel’jongeren’ bedreigen dagelijks tientallen mensen met de dood, of het zou moeten zijn dat het ‘halsafsnijgebaar’ en ‘alla’ gebral islamitische folklore is en door politiek correcte Vlaamse mosselen niet opgemerkt wordt. Die kansarmen worden steeds weer gedisculpeerd, maar één doodsbedreiging geuit door een in de steek gelaten en doorgeslagen ex -verdediger van westerse waarden in schurkenlanden, brengt de halve politionele internationale wereld op been. Omfloerst brengt vivaldi de reeds mogelijke dood van deze extreem gevaarlijke terrorist er sprake om bij voorbaat, net zoals Pontius Pilatus, met proper pollekens te kunnen uitpakken! Wat wordt er hier angstvallig verzwegen?

  6. Zolang Bart De Wever voorzitter van NVA is, is een Forza Flandria een illusie. Bart De Wever gooit liever 25% van de Vlaamse Stemmen op de vuilhoop, dan een storm van verontwaardiging te riskeren van de wokegemeenschap. Begrijpelijk, maar weinig productief en een knieval voor het conglomeraat van splinterpartijen van Vivaldi. Maar eerlijk is eerlijk, als VB en NVA samen niet een meerderheid hebben, zullen we het monsterverbond van katholieken, OVLD enerzijds met socialisten en regelrechte Vlamingenhaters zoals PS, Groen! en Ecolo anderzijds, moeten ondergaan. Bart De Wever is op dit ogenblik machteloos, met of zonder VB.

  7. John Croughs… Aan het langdradig en overtollig artikel van deze zelfbenoemde opiniemaker te zien zal hij niet veel “opinies maken”. Opportuniteit, significant, momentum… voeg er nog evident en piste aan toe en het wordt duidelijk dat de WOKE golf zijn denk- en schrijfvermogen overwoekerd heeft.

  8. Beste De Block Paul, vergeet toch niet dat “den Grooten Vlaming” Bart De Wever in Brussel bij voorkeur Frans wauwelt*, om tot de grote wereld te behoren.
    *”Bonjour Elio” bij het kontlikken van de PS, en tegenover de journalisten spontaan “ceci n’est pas MON voiture” is voor deze échte Paljas dagelijks gebruik.
    Als hij al niet met de PS kopstukken in het Fornuis schaamteloos zijn geweten met Cola Light overgiet.

Plaats een reactie

Delen