Jürgen Conings zaterdag gecremeerd: "Starend in het niets neem ik een diepe zucht"

Jürgen Conings. Photonews.

Uncategorized

Jürgen Conings zaterdag gecremeerd: “Starend in het niets neem ik een diepe zucht”

Kristof Luypaert

“Starend in het niets neem ik een diepe zucht”, die boodschap prijkt op het digitale rouwkaartje van Jürgen Conings. Aanstaande zaterdag vindt in Maasmechelen de crematie van Jürgen Conings plaats. Vrijdagavond is er mogelijkheid tot begroeting bij uitvaartcentrum Papillon. De uitvaartplechtigheid zelf vindt plaats in intieme kring. De procureur des Konings heeft toestemming gegeven voor crematie.

“Vrijdagavond is er mogelijkheid tot begroeting van 19 uur tot 20.30 uur”, zo staat te lezen op de website van uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen. “De uitvaart zelf zal in intieme kring plaatsvinden, op strikte uitnodiging.” De familie vraagt om sereniteit en wil geen vlaggen, spandoeken of betogingen. “Mensen mogen in alle sereniteit een laatste groet brengen. Het is niet de bedoeling dat het een manifestatie voor het ene of andere wordt, absoluut niet. In dat geval zal de politie onmiddellijk ingrijpen. Dat is ook gevraagd door de familie, die wil dat alles rustig verloopt.”

De familie zal ook afgeschermd worden. Jürgen Conings krijgt een burgerlijk afscheid, zonder militair karakter. Mensen kunnen hun rouwbeklag ook via e-mail doen, het rouwcentrum verzamelt de post voor de nabestaanden.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

13 gedachten over “Jürgen Conings zaterdag gecremeerd: “Starend in het niets neem ik een diepe zucht””

  1. Oprecht medeleven aan partner en familie
    Laat de zieke Jurgen nu rusten in vrede en steun haar partner zonder veel gedoe van vlaggen en politieke uitlatingen….
    Rust zacht!

  2. Het slachtoffer heeft blijkbaar niet de broodnodige psychologisch bijstand gekregen die hem toekwam na levensgevaarlijke militaire missies. Dat heeft de Economisch tot het BNP Productieve Belastingbetalende Burgers wel al 650.000 Euro gekost aan onproductief gebleken militaire opzoekingswerk.

Plaats een reactie

Delen