Tom Van Grieken (Photonews)

Tom Van Grieken (Photonews)

Uncategorized

Ledenaantal Vlaams Belang groeit aanzienlijk: nu meer dan 20.000 leden

Pieter Van Berkel

Het ledenaantal van het Vlaams Belang stijgt naar een recordhoogte. Daar waar er in 2020 nog 18.763 mensen lid waren van de partij, hebben dit jaar reeds 22.194 mensen hun lidgeld betaald – een groei van bijna 20 procent. “Dat zoveel mensen aansluiten bij ons project, is de beste motivatie om nog meer ons best te doen”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken.

In de twee laatste peilingen bleef het Vlaams Belang de grootste partij van het land. Ook het aantal leden staat op het hoogste peil sinds 2008. De partij kende de afgelopen jaren een gestage groei van het ledenaantal. Dit jaar was er nog een grote sprong voorwaarts met zo’n 3.500 extra leden. Dat is goed voor een stijging van nagenoeg 20 procent naar een totaal van 22.194. In 2020 was dat nog 18.763, in 2019 18.404 en in 2018 18.311.

“Er is geen twijfel mogelijk dat het geknoei van de paars-groene regering ons een duw in de rug heeft gegeven”, zegt Van Grieken. “De Vlamingen hebben overduidelijk Vlaams en rechts gestemd, maar men heeft hen het omgekeerde beleid gegeven. Dan revolteert de Vlaming. En wij blijven de enige echte anti-establishmentpartij.”

Maar het Vlaams Belang laat de spectaculaire ledengroei naar eigen zeggen niet haar het hoofd stijgen. “In 2024 moeten we dit succes verzilveren in beleid“, besluit de voorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

11 gedachten over “Ledenaantal Vlaams Belang groeit aanzienlijk: nu meer dan 20.000 leden”

  1. De meerderheid van het volk in Vlaanderen kiest rechts en we krijgen een uiters linkse regering ,toch heel normaal dat hen dit niet in dank wordt afgenomen Deze kunnen niets goed doen voor niemand

  2. Niet echt overdonderend. Maar effectief, misschien zorgt de degout voor het politiek correcte en het opleggen van de pensée unique voor heel wat proteststemmen. Bij mij werkt het in ieder geval zo. Het is natuurlijk precair van zijn eigen sentimenten te willen extrapoleren naar een hele bevolking. Dus we zullen zien in 2024.

  3. Ik zou eens graag weten welk aantal leden er respectievelijk voor elke Vlaamse partij,maar dat gaan de dwergen ! cd&v,-ovld- en socia euh sorry Vooruit ( of ist achteruit ) niet meedelen

  4. Beter die partij verlaten want ze huilen mee met de wolven in het bos als het over de coronaleugen gaat.
    Meer nog, ze promoten al maandenlang een vaccin dat de tool is van dit Vivaldi-stalinisme!!

  5. Dat kan toch niet anders wegens dat recent scabreus anti-Voorpost vonnis gepleegd in Bart Somer’s Kalifaat Meccalen-aan-de-Dijle en vooral wegens de continue overlast door balorige “jongeren”(ge weet wel !) her en der ten lande , waar uit permissiviteit verkleed als vermeende “verdraagzaamheid”(sic) politiek-correct voor opzij gekeken wordt over de Linkse schouder…….

  6. “In 2024 moeten we dit succes verzilveren in beleid“ (texto). Het is goed voor Vlaanderen en de Vlamingen dat het Vlaams Belang een Vlaams alternatief biedt op het kosmopolitisch opengrenzen beleid van Vivaldi. Maar toch wil ik erop wijzen dat de vorige Marrakech regering van Charles Michel, Jambon, Peeters en Rutten ook al niets positiefs voor Vlaanderen gerealiseerd heeft. Integendeel. Derhalve zal het VB de zielen van de Vlamingen moeten veroveren en mobiliseren, want de systeempartijen zijn niet bereid om de burger en de Vlamingen meer democratische inspraak te verlenen. Het blijft essentieel dat Vlaanderen afstand neemt van de partijdictatuur (particratie) waarop de Belgische autocratie steunt en een democratische kieshervorming afdwingt. Dit betekent o.a. dat de premier rechtstreeks verkozen wordt en dus belast met de regeringsvorming.

Plaats een reactie

Delen