Dalle in VRTNWS. Foto VRT.

Dalle in VRTNWS. Foto VRT.

Uncategorized

Mediaminister Dalle (CD&V) boos over filmpje waarin Van Ranst wordt neergeschoten

/

Opschudding over een animatiefilmpje van cartoonist MAAIK dat hij op YouTube plaatste en dat opgepikt is in een artikel op de website van P-Magazine. Daarin wordt viroloog Marc Van Ranst accidenteel neergeschoten door soldaten die naar Jürgen Conings op zoek zijn. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) reageert “gedegouteerd”. Ook Dries Van Langenhove, die in een Humo-filmpje ooit is ‘neergeschoten’ door Van Ranst, heeft gereageerd. “Tiens. Ik kan me niet zo’n artikel herinneren van VRTNWS toen Van Ranst mij neerknalde in een filmpje.”

De cartoonist haalde het filmpje inmiddels offline. In het bewuste animatiefilmpje werd gespot met de zoektocht naar staatsvijand Jürgen Conings, wat in het filmpje een zoektocht werd naar staatsvijand Marc Van Ranst. Uiteindelijk werd de viroloog gevonden en neergeschoten.

“Vertel mij, P-magazine, wat er grappig is aan dit wansmakelijke animatiefilmpje dat jullie vertonen op jullie website”, aldus Marc Van Ranst op Twitter. “Dit is normalisering van haat en geweld.” Er wordt overwogen klacht in te dienen, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme. “Dit is voor ons onaanvaardbaar en we zijn ons aan het beraden over welke stappen we gaan ondernemen.”

Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) vindt dat P-magazine met het filmpje over de schreef is gegaan. “Ik ben hiervan gedegouteerd. Virologen doen ongelooflijk sterk werk in het algemeen belang, dit kan niet door de beugel”, aldus Dalle. “Of het ook juridisch niet kan, daar ga ik me niet over uitspreken.”

Opvallend: enkele maanden geleden werd Dries Van Langenhove door Van Ranst neergeschoten in een filmpje van Humo. Daarover sprak de mediaminister zich toen niet uit en was minder ophef over.

(Update: 07.06.2021)

De collega’s van P-magazine laten aan onze redactie weten graag een aantal zaken te willen rechtzetten in bovenstaand artikel.

“Het betreft geen filmpje VAN P-magazine, maar wel een filmpje van cartoonist Maaik dat hij op YouTube plaatste. Wij vonden dat wel geestig – niet het filmpje zelf. Wel dit: Marc Van Ranst had gezegd dat iedereen die een viroloog beledigt, volgens hem celstraf zou moeten krijgen. Vlak daarna post Maaik dat filmpje. Dat staat zo ook uitgelegd in ons artikel. Het is ook Maaik die dit filmpje verwijderde, niet wij. Het gebeurde ook niet op onze vraag.


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Mediaminister Dalle (CD&V) boos over filmpje waarin Van Ranst wordt neergeschoten”

  1. toen ik in 1960-1962 frans leerde heette het boekje”pas a pas”en dan “on va loin”de huidige vivaldisten bereiden inderdaad het kalifaat voor en de moslim censuur.AJahjah wordt al goed ingelicht door de moslim-vrt om ons op de sharia voor te bereiden.Jahjah heeft nu al meer zendtijd dan TvG of Dries VL.

Plaats een reactie

Delen