München wil stadion in regenboogkleuren voor wedstrijd tegen Hongarije

De Allianz Arena in regenboogkleuren. Shutterstock

Uncategorized

München wil stadion in regenboogkleuren voor wedstrijd tegen Hongarije

Anton Schelfaut

De stad München wil tijdens de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije, die woensdag plaatsvindt, het voetbalstadion in de regenboogkleuren verlichten. Op die manier protesteert de stad tegen de nieuwe holebiwetgeving in Hongarije.

De Allianz Arena van Bayern München is omgeven door een lichtband waarop verschillende kleuren geprojecteerd kunnen worden. Teneinde het stadsbestuur te overtuigen om tijdens de wedstrijd het stadion in de regenboogkleuren te verlichten, werd een online petitie gelanceerd. Deze is al ruim 50.000 keer ondertekend.

Eerder deze week heeft het Hongaarse parlement een nieuwe wet aangenomen die de promotie van homeseksualiteit en verandering van geslacht in de buurt van minderjarigen verbiedt. Verschillende mensenrechtenorganisaties vergeleken deze wet met een Russische wet uit 2013 die homoseksuele propaganda gericht op jongeren strafbaar stelt.

De gemeenteraad van München heeft burgemeester Dieter Reiter gevraagd om voor de regenboogkleuren te lobbyen bij de UEFA. “Wij staan voor diversiteit, tolerantie en echte gelijkheid in sport en in de gehele maatschappij”, zo staat te lezen in de ingediende motie. De gemeenteraad is van oordeel dat de nieuwe wet een schending van de mensenrechten vormt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “München wil stadion in regenboogkleuren voor wedstrijd tegen Hongarije”

  1. En de kroon op het werk: Een man transgendert tot vrouw en gaat dan als vrouw aan de Olympische Spelen deelnemen. Ik wacht in spanning op de vrouw die transgendert tot man en dan aan kogelstoten begint in Tokyo.
    Zo-ot!!!

Plaats een reactie

Delen