Bart De Wever (Photonews)

Bart De Wever (Photonews)

Uncategorized

N-VA kritisch voor sociaal akkoord: “Vlaamse ambitie werkzaamheid wordt federaal getorpedeerd”

Pieter Van Berkel

De N-VA reageert kritisch op het akkoord dat de sociale partners afgelopen nacht bereikten. Volgens partijvoorzitter Bart De Wever zouden de plannen de Vlaamse ambitie om een werkzaamheidsgraad van 80 procent te bereiken zelfs “torpederen”.

Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over het sociaal akkoord dat afgelopen nacht werd afgeklopt. Volgens de partij zullen een heleboel maatregelen, zoals de versoepeling van SWT en de landingsbanen, inactiverend werken. Bovendien wordt de factuur volgens de N-VA doorgeschoven naar de belastingbetaler.

“Minder kansen voor jongeren en kwetsbaren door extra loonkosten, sneller afschrijven van oudere werknemers”, zegt De Wever op Twitter. “Allemaal met geld dat er niet is en dus op kap van de jongere generaties. De Vlaamse ambitie van 80 procent werkzaamheid wordt zo federaal getorpedeerd.”

Hij roept zijn Vlaamse coalitiepartners van Open Vld en CD&V, die ook in de federale regering zitten, op om het akkoord niet te steunen. Die oproep valt waarschijnlijk op een koude steen, aangezien zowel CD&V-voorzitter Joachim Coens als Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zich al positief uitlieten over het akkoord.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “N-VA kritisch voor sociaal akkoord: “Vlaamse ambitie werkzaamheid wordt federaal getorpedeerd””

  1. de nabije toekomst zal het uitwijzen.Voor de werkgevers is het een katastrofe,iedere euro meer kost drie euro op het einde.Naast de prijsstijgingen nu dat erboven op,.

  2. Dewever zit een beetje in de positie van de geïmplodeerde LR- in frankrijk…. langs de ene kant overal liberaal links steunen en langs de andere kant beetje nepoppositie voeren.

Plaats een reactie

Delen