Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding ter illustratie - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nederland heft mondmaskerplicht vanaf 26 juni op

Niels Geerinck

Onze noorderburen heffen de mondmaskerplicht vanaf 26 juni op. Nederlanders dienen het mondmasker vanaf dan alleen nog te dragen op het openbaar vervoer, in de stations en op de vliegvelden. Het advies werd al door het OMT (Outbreak Management Team, de Nederlandse tegenhanger van het Adviescomité bij ons) aan de Nederlandse regering overgemaakt.

Er gaan in Nederland al langer stemmen op om de mondmaskerplicht op straat af te schaffen. Nu wordt er dus concreet een beleidsmaatregel omtrent de kwestie genomen en zou het eindelijk vervallen vanaf 26 juni. Dan geldt het enkel nog wanneer men gebruik wenst te maken van het openbaar vervoer of wanneer men zich in een station of op een vliegveld bevindt.

De anderhalvemeterregel blijft naar alle waarschijnlijkheid wel gelden tot half augustus, al is er daaromtrent ook heel wat oneindigheid binnen de Nederlandse regering. Deze komt vrijdag samen met het OMT om finaal alles op punt te zetten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen