Enkele van de aanwezigen - Afbeelding: Twitter

Enkele van de aanwezigen - Afbeelding: Twitter

Uncategorized

Nederland: protest tegen coronamaatregelen blijkt succes

Niels Geerinck

Deze middag kwamen meer dan 2.500 mensen samen in het Nederlandse Apeldoorn, voor een protestmars tegen de coronamaatregelen. De mars werd samen met de actiegroep “Police for Freedom” georganiseerd.

De organisator zegt zeer tevreden te zijn met de opkomst. Het collectief wil in juli een nieuwe mars organiseren. Ze noemen de wetgeving rondom de coronamaatregelen totalitair.

“Liefde, vrijheid, democratie”

De aanwezigen verzamelden rond de middag. Het volledige traject besloeg 6 kilometer. Heel veel aanwezigen waar afkomstig uit de zorg of uit de militaire sector. De menigte riep tijdens het wandelen de leuze “liefde, vrijheid, democratie”.

De demonstranten omhelsden elkaar veelvuldig. Daarnaast waren er ook zangoptredens en er werd er gedanst. Enkele actievoerders hadden spandoeken mee waarop te lezen stond “blijf van de kinderen af” en “coronavaccin is gif”. Tussen de aanwezigen liepen er tientallen agenten. Er vonden geen incidenten plaats.

“Demonstreren is een grondrecht”

De burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts benadrukt dat alles zonder incidenten verliep. “Demonstreren is een grondrecht. Daarvan is vandaag op een juiste manier gebruikgemaakt.”, zo zegt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Nederland: protest tegen coronamaatregelen blijkt succes”

Plaats een reactie

Delen