Heropening terrassen (illustratie)

Uncategorized

Nieuwe campagne Vlaamse overheid: “Geniet met maatregelen”

Wannes Neukermans

Vanaf 9 juni gaat er een nieuwe campagne van de Vlaamse overheid van start. Met de slogan “Geniet met maatregelen” wil men de burger erop wijzen dat er nieuwe versoepelingen in aantocht zijn, maar dat er nog steeds voorzichtigheid nodig is. “We doen een beroep op het gezond verstand van de burger”, klinkt het in een persbericht.

Op vraag van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) start de Vlaamse overheid met de sensibiliseringscampagne “Geniet met maatregelen”, een knipoog naar de slagzin van Epicurus: “Geniet met mate”.

Dag van de versoepelingen

Op woensdag 9 juni, de dag dat er een aantal belangrijke versoepelingsmaatregelen ingaan, start de campagne. Die dag mogen cafés en restaurants opnieuw binnen klanten ontvangen, zijn er opnieuw een aantal cultuur- en andere evenementen mogelijk, en kunnen mensen weer meer sociale contacten onderhouden. 

De Vlaamse overheid wil de bevolking aanmoedigen voluit van de nieuwe mogelijkheden te genieten en aan het maatschappelijke leven deel te nemen, maar tegelijk doet ze een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel en het gezond verstand van de burger. 

“Deze namiddag zal het Overlegcomité het licht op groen zetten voor een aantal belangrijke versoepelingen die volgende woensdag zullen ingaan. Dat zal iedereen een scheut energie en ‘goesting’ in het leven geven. We gaan minder verbieden en méér toelaten. Maar hoewel intussen meer dan 80 procent van de kwetsbare mensen is gevaccineerd, is de pandemie niet voorbij. Ik roep iedereen op het verstand te gebruiken en te genieten met maatregelen”, aldus het kabinet-Jambon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Nieuwe campagne Vlaamse overheid: “Geniet met maatregelen””

  1. is er ook een Arabische, Turkse, Mocro, … variant? In UK is de nieuwe Indische variant (meer besmettelijk, hogere ziektegraad) meegebracht door Paki’s met ‘gezond verstand’ …

  2. Ik doe – met zekerheid tevergeefs – een beroep aan de politici en regimevirologen: stop met u voor het karretje van de ‘Big Reset’ elite en ‘Big Pharma’ te laten spannen als een stelletje monddode hersenloze marionetten, álles weer terug naar het “oude” normaal, vandaag nog! En, even belangrijk, het nietszeggende, nutteloze, dus overbodige, coronapaspoort in de vuilbak!

Plaats een reactie

Delen