De voormalige Amerikaanse president Obama tijdens een interview voor CNN. Foto YouTube

De voormalige Amerikaanse president Obama tijdens een interview voor CNN. Foto YouTube

Cultuuroorlog

Obama: “Rechtse media jagen blanke bevolking angst aan over demografische veranderingen”

Simon Segers

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama (Democraten) was te gast bij CNN voor een interview. Obama scheen hierbij onder andere zijn licht op de rol van de media op de ontwikkeling van de Verenigde Staten van vandaag.

“Veel van de raciale problemen in de VS zijn een reflectie van een onvrede met onze geschiedenis”, zei de oud-president tegen journalist Anderson Cooper. “Het is moeilijk voor de meeste blanke Amerikanen om te erkennen dat je trots kan zijn op dit land, zijn tradities, zijn geschiedenis en onze voorvaderen en tegelijk beseffen dat er verschrikkelijke zaken zijn gebeurd.”

Critical race theory

Obama gelooft ook dat de media een grote bron van verdeling vormen. Dat deze hebben bijgedragen aan “het gevoel dat we niks gemeen hebben met elkaar”. “Ik denk ook dat er bepaalde rechtse mediakanalen zijn die teren op angst zaaien bij een blanke populatie die geconfronteerd wordt met demografische veranderingen. Zij doen hun uiterste best om die mensen het gevoel te geven dat hun manier van leven bedreigd wordt.” Oud-president Obama haalde ook uit naar de Republikeinen, die op dit moment veel aandacht besteden aan de ‘critical race theory’. Dit is een extreemlinkse theorie die stelt dat elke menselijke interactie een machtsvertoon is. Bepaalde groepen, zoals blanken, zijn hierbij de onderdrukkers van anderen. Verschillende staten zijn bezig om deze theorie te verbieden in het middelbaar onderwijs.“Wie had gedacht dat dit de grootste bedreiging voor onze republiek zou zijn?” lachte Obama.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Obama: “Rechtse media jagen blanke bevolking angst aan over demografische veranderingen””

  1. Op Fox na, zijn zowat alle grote nieuwskanalen linksgeoriënteerd. Ze supporteren overduidelijk voor de de Democraten en hebben de laatste 4 jaar weinig anders gedaan dan gegrossierd in anti-Trump haat. “Onze” Bjorn Soenens, mag je daarbij ook rekenen. Wat heeft de bijna heilig verklaarde Obama voor de modale (zowel blanke als gekleurde) Amerikaan verwezenlijkt behalve goedkope gladde praatjes verkopen ?

  2. Inderdaad, Obama was een mooiprater. Zolang het sprookjesachtig klinkt, is het voor links in orde. Het is vooral de emotionaliteit die telt, niet de feiten.

  3. Toch normaal dat Obama zoiets vertelt op de linkse CNN, hij werd daarvoor betaald door CNN of denk je dat deze “democraat” gratis naar de TV studio komt, zelf MVR doet dat niet.

Plaats een reactie

Delen