(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Ontvoerder krijgt voogdij over 13-jarig christelijk meisje in Pakistan

Sonja Dahlmans

Een 30-jarige moslim in Gujranwala, Pakistan, heeft de voogdij gekregen over een 13-jarig christelijk meisje. Hij ontvoerde het meisje en bekeerde haar onder dwang tot de islam. Ook zou hij het meisje gedwongen hebben met hem te trouwen.

Het minderjarige meisje, Nayab Gill, werkte voor de man in een schoonheidssalon terwijl de scholen gesloten werden tijdens de lockdown. Op 20 mei kwam Nayab niet meer thuis. De ontvoerder, Saddam Hayat, hielp zelfs mee zoeken naar het meisje, dat hij (zo bleek later) zelf ontvoerd had. De ontvoerder heeft al een andere echtgenote en kinderen.

Het meisje zou zelf hebben gezegd 19 jaar oud te zijn, maar haar familie kan documenten overleggen waarin te lezen staat dat zij pas 13 jaar is. Naar schatting worden er elk jaar ongeveer 1.000 hindoe en christelijke meisjes in Pakistan ontvoerd en gedwongen bekeerd en uitgehuwelijkt, vaak – net als bij deze zaak – met vervalste documenten. Ook wordt er dreiging en geweld gebruikt om meisjes mee te laten werken. De voogdij van een moslim kan niet toegekend worden aan niet-moslims volgens sharia.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

16 gedachten over “Ontvoerder krijgt voogdij over 13-jarig christelijk meisje in Pakistan”

  1. En terwijl dit gebeurt, blijft het westen miljoenen uit deze landen binnenlaten – christenen krijgen echter geen prioriteit. Maar het stilzwijgen van de “politiek correcte” door ideologieën geïndoctrineerde mensen over deze gruweldaden is oorverdovend. Ik dacht dat we voorstander waren van een seculiere democratie, waarvoor onze voorouders eeuwenlang hebben gestreden. Maar we zijn een gefragmenteerde cultuur geworden van narcistische libertariërs en hebben geen enkele manier om weerstand te bieden aan een sterke en repressieve ideologie die zichzelf met geweld dreigt op te dringen als we ons niet vrijwillig overgeven. Dus doen we de ene concessie na de andere, en brengen onszelf bij elke stap nog verder in gevaar.

  2. Dit verhaal moet op leugens gestoeld zijn het is onmogelijk dat een moslim tot zoiets in staat is zij zijn de meest vredelievende gemeenschap op aarde vraag het maar aan onze politiekers zij zullen dit volmondig beamen de moeder zal dit wel verkeerd begrepen hebben u weet wel justitie heeft altijd gelijk en zij heeft geoordeeld

  3. Nergens iets van gelezen in de klassieke media. Was het een Christen geweest die een moslim-meisje ontvoerde… holala. Anderzijds zou die in Pakistan al lang dood zijn.

  4. Volledig akkoord Jef. Bestaat er een meer vredelievende godsdienst dan de islam met al die aandacht en begrip voor vrouwen en holebi’s? Om nog maar te zwijgen over hun tolerantie naar niet-gelovigen! We hebben het toch wel getroffen met onze moslim-medeburgers! De “genezen” Bart Somers heeft dit allang begrepen maar wij moeten het nog leren ontdekken…

  5. Vandaag nog in Pakistan. Binnen 50, 60 jaar kan dit feit in België gebeuren. Wie zijn ogen opentrekt ziet de islamisering snel en keihard voortrazen. Met ayatollah Somers als grote promotor.

  6. Islam een discriminerende, gewelddadige, totalitaire ideologie die ons manu militari opgedrongen wordt. En dit is niet enkel op hun “religieuze” geschriften en regels gebaseerd maar ook op hun gedragingen. Ze hier ongestoord hun gang laten doen is erger als met de nazi’s heulen.

  7. Het is juist flagrant dat jij er kindhuwelijken in Belziek bijgehaald, want het is binnen dezelfde geloofsgemeenschap als waar dit artikel over gaat dat deze plaatsvinden!
    Maar zeg er iets op en je bent een racist, ook al kan dit niet binnen een westerse maatschappij!

  8. Benny overdrijft niet, deze kindhuwelijken bestaan hier al in grote steden in Europa. Alleen zal het nog verder uitdijen onder het bewind van onze blinde poco-politiekers.

Plaats een reactie

Delen