Brussels, Belgium - June 03 :Plenary session of the federal Parliament , Alexander De Croo (Open Vld), Prime Minister pictured on June 03, 2021 in Brussels, Belgium, 03/06/2021 ( Photo by Philip Reynaers / Photonews

Uncategorized

Op reis met de auto? De Croo: “Grenscontroles, maar niet elke auto kan tegengehouden worden”

Wannes Neukermans

Deze zomer zullen, zeker binnen de Europese Unie, reizen weer mogelijk zijn. Maar hoe vermijden we dat er nieuwe coronavarianten het land binnenkomen door mensen die met de auto terugkeren vanuit het buitenland. Premier Alexander De Croo (Open Vld) gaf aan dat er grenscontroles zullen zijn. Het zal echter niet mogelijk zijn elke auto te controleren.

“We moeten de redenering omkeren. Het is allemaal onze verantwoordelijkheid”, aldus De Croo. “Wie volledig gevaccineerd is, kan veilig op reis. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan kan je ook op reis maar dan moet je een test voorleggen. Die test kan je doen bij vertrek uit het land waar je vandaan komt. Die test kan je ook in ons land doen, je hebt trouwens recht op twee gratis tests. Die tests zijn voor uzelf de manier om ervoor te zorgen dat het veilig kan. Ik maak me daar eigenlijk weinig zorgen over.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Op reis met de auto? De Croo: “Grenscontroles, maar niet elke auto kan tegengehouden worden””

  1. Dus m.a.w. GEEN controles. Eerst alles verbieden voor meer dan een jaar, en nu opeens moeten we onze verantwoordelijkheid opnemen. Waarom ging dat niet vanaf het begin?

  2. Of je nu gevaccineerd bent of niet, de besmetting blijf je doorgeven. Je word er enkel minder tot niet ziek van.
    STOP DE MANIPULATIE! Ze willen hun volgers belonen, en de mensen die verder nadenken dat hun neus lang is in kaart brengen.
    Boer, pas op uw ganzen!

  3. We hebben altijd onze verantwoordelijkheid genomen en ons braaf, zoals schaapjes, aan de regels gehouden (buiten een paar kleine uitzonderingen). Wat u nu zegt is het probleem verschuiven naar de bevolking en uw handjes terugtrekken, want stel (en dat zal zeker gebeuren, dat kan ik nu al voorspellen) dat er een ‘Van Ranst variant’ opduikt, dan is het de schuld van de bevolking en was jij je handjes in onschuld.

Plaats een reactie

Delen