Opnieuw naaktfoto's verspreid van BV: ‘Thuis'-acteur Lennart Lemmens dient klacht in na gelekte beelden

Acteur Lennart Lemmens. Foto: Facebook.

Uncategorized

Opnieuw naaktfoto’s verspreid van BV: ‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens dient klacht in na gelekte beelden

Kristof Luypaert

Er is opnieuw een BV slachtoffer geworden van het verspreiden van naaktbeelden. ‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens (24) diende in de zomer van 2020 klacht in tegen onbekenden. De naaktfoto’s die hij liet maken door een professionele fotograaf, en voor privégebruik bestemd doken op op sociale media. Lemmens diende klacht in met burgerlijke partijstelling en zijn dossier is nu in handen van een Antwerpse onderzoeksrechter. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdagavond.

LennartLemmens vertolkt in de populaire VRT-soap thuis Stan Van Damme, de dokterszoon die in het laatste seizoen op legermissie vertrok.  Maar de 24-jarige acteur is bij jongeren ook bekend van vertolkingen in jeugdseries zoals ‘Nachtwacht’, ‘Rox’ en ‘Campus 12’. Als gezicht van kinderzender vtmKzoom had hij een programma met Baba Yega had.

De zaak sleept intussen al bijna een jaar aan, maar komt pas nu aan het licht. Vorig jaar in de zomer schakelde Lemmens een een professionele fotograaf in om foto’s van zichzelf te laten maken. Daarbij liet Lemmens zich ook naakt fotograferen. De foto’s waren énkel voor eigen gebruik bedoeld en het zou om ‘licht kunstzinnig materiaal gaan’ en dus niet om erotische beelden gaan.

Enkele weken na de fotoshoot kwamen ze via een anoniem Instagram-profiel terecht op sociale media. Hoe dat precies is kunnen gebeuren is vooralsnog niet duidelijk en vormt deel van het gerechtelijk onderzoek. Zijn advocate Lynn Clerinx kondigde aan dat ze niet verder op het dossier zullen ingaan en hoopt op een spoedige afronding van het onderzoek dat inmiddels al bijna een jaar lopende is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Opnieuw naaktfoto’s verspreid van BV: ‘Thuis’-acteur Lennart Lemmens dient klacht in na gelekte beelden”

Plaats een reactie

Delen