(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Overlegcomité: cafés mogen langer open met meer mensen aan tafel

Pieter Van Berkel

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juli en mogelijk zelfs al vanaf 27 juni weer tot 1 uur ’s nachts de deuren openhouden, in plaats van tot 23.30 uur nu. Dat heeft het Overlegcomité beslist, aldus Belga. Het gezelschap aan tafel wordt opgetrokken van vier naar acht.

Dat laatste geldt ook voor bijeenkomsten in de privésfeer: ook daar mogen er binnenkort weer acht volwassenen samenkomen bij iemand thuis, in plaats van vier.

Verder zouden de federale regering en de deelstaten ook beslist hebben om horecazaken toe te laten om plexiglas te gebruiken op hun buitenterrassen, zodat de tafeltjes iets dichter bij elkaar kunnen worden gezet. Ook het samenscholingsverbod van meer dan tien mensen overdag en vier ’s nachts zou op de schop gaan. Tot slot valt te horen dat caféspelen – zoals biljart of darts – opnieuw zouden worden toegelaten, maar dan wel met mondmaskers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Overlegcomité: cafés mogen langer open met meer mensen aan tafel”

Plaats een reactie

Delen