Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

Politie zet traangas in tegen deelnemers Pride-parade in Istanbul

Anton Schelfaut

Bij een vooraf verboden Pride-parade in Istanbul heeft de politie traangas ingezet om de deelnemers uit elkaar te drijven. Dat meldt RTL Nieuws zaterdagavond.

Zo’n twintig mensen zijn aangehouden, onder wie ook een fotograaf van persbureau AFP. Zaterdagavond was er nog steeds een kat-en-muisspel gaande tussen de demonstranten en de politie. “Er zijn nog zo’n honderd demonstranten, die worden opgejaagd en met traangas worden beschoten. Zij verschuilen zich weer in gebouwen, of worden opgevangen bij mensen in huis”, getuigt correspondent Olaf Koens aan RTL Nieuws.

In 2015 werd de Pride-parade een uur voor de start geannuleerd, waarna de politie waterkanonnen inzette tegen de deelnemers. Sindsdien wordt de optocht elk jaar door de lokale autoriteiten verboden. “Turkije wordt steeds conservatiever, dus alle vormen van protest worden neergeslagen”, aldus Koens. “Zo ook de pride-parade. Maar er komen elk jaar alsnog duizenden mensen op af.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Politie zet traangas in tegen deelnemers Pride-parade in Istanbul”

  1. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de “betere relaties” met de Turken. Hopelijk stopt de EU nu alle geldstromen naar dit land. Kunnen een voorbeeld nemen aan “Hongarije” waar dit wel kan. We wachten op een duidelijk signaal. Misschien de Bosporus met Istanboel opnieuw heroveren?

  2. En zeggen dat de EU inclusief De Croo afgelopen week Orban als de duivel heeft weggezet .
    Hopelijk gaan de ogen van de EU en De Croo open en is er geen plaats meer voor Turkije in de EU. Stop verdomme eerst en vooral met er geld in de pompen. 🙁

  3. Bart Somers hoor je nu ook niet. Hij zal het te druk hebben om te proberen de moskeeën in Mechelen in de regenboogkleuren te zetten. Het uitblijven van veroordelingen aan het adres van Turkije is wellicht de nevenwerking van een correct politieke variant van het corona virus bij Vivaldi, misschien moeten ze daar tegen ingeënt worden.

Plaats een reactie

Delen