Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Poolse minister wil holebi- en transgenderwet uit Hongarije overnemen

Wijnand Meeus

Przemyslaw Czarnek, de Poolse minister van Onderwijs van de conservatieve partij PiS, zegt de omstreden holebi’s en transgender-wet uit Hongarije te willen overnemen. De beslissing kreeg in Europa veel tegenstand van mensenrechtenorganisaties en de oppositie.

“Deze wet stelt dat scholen in hun voorlichtingslessen geen reclame mogen maken voor geslachtsverandering of homoseksualiteit”, klonk het bij Czarnek in een Pools weekblad. “We zouden die wetgeving in zijn geheel moeten overnemen hier in Polen.” De minister van Onderwijs zegt zich vooral zorgen te maken over de katholieke waarden in Polen.

Die mensen komen op straat en geven aanstoot aan katholieken op een vulgaire manier … Ze gedragen zich obsceen en dat moet maar oké zijn?”, zei hij vorige week als reactie op een een optocht van LGBT-manifestanten in Warschau. Czarnek kwam bij zijn aanstelling in 2020 al onder vuur te liggen voor zijn controversiële standpunten over LGBT-rechten

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

18 gedachten over “Poolse minister wil holebi- en transgenderwet uit Hongarije overnemen”

  1. Mag ik daaruit opmerken dat de Poolse minister van Onderwijs de betreffende wet toch wel gelezen heeft? Dit in tegenstelling tot De Croo, von der Leyen, Rutte en onze journalisten.

  2. De vraag is op welke manier “geen reclame mogen maken voor geslachtsverandering of homoseksualiteit” moet geïnterpreteerd worden. Uiteraard moet er geen reclame gemaakt worden, maar het moet wel besproken (kunnen) worden. Het is dus de vraag of dat laatste daar óók onder valt én hoe de rechters (die met zeer grote spoed vervangen worden in Polen), zoiets zullen interpreteren.

  3. Dat ze nog dommer zijn , bewijst dit inderdaad en hier is het al niet veel beter want men ‘vergeet’ telkens de link met pedofilie te vermelden. Omdat men weet dat leugens zijn.

  4. Tijd dat het gezond verstand terugkomt. Wijzer is te ver doorgeslagen in een aantal landen waar een minderheid denkt nieuwe waarderegels op te kunnen leggen. In een democratie is het nog altijd de meerderheid die beslist en niet omgekeerd. Hierbij zou een volksraadpleging kunnen helpen. Waar zijn ze bang voor.

  5. War for oil. Op 18 augustus 1953 orkestreerde de CIA een staatsgreep tegen de democratische regering van de Iraanse Eerste minister Mohamed Mossadegh. Dat verliep niet zonder bloedvergieten en maakte een einde aan democratie. Zonder de nefaste militaire en politieke bemoeienissen van de Amerikanen en Britten had Iran nu geen theocratisch regime gekend.

  6. Het is wel handig als je kennis hebt van het onderwerp. …” “Nu luiden ze de alarmklok in heel Europa over de nieuwe Hongaarse wetten om pedofielen streng te straffen en onze kinderen te beschermen.” Orban

  7. Ge hebt de regel en ge hebt de uitzondering, maar wanneer de uitzondering de regel wordt loopt het altijd fout. Het is de normaalste zaak dat er anders geaarde zijn, maar er zijn nog altijd regels die voor iedereen gelden, anders kunnen we exhibitionisme ook als normaal gaan beschouwen.

Plaats een reactie

Delen