Binnenland politiek

PVDA-sympathisant* die Dewinter belaagde is in 2015 veroordeeld tot 5 jaar cel wegens zedenfeiten met minderjarige jongens

Kristof Luypaert

Oussama S., de man die betrokken is in een incident met Filip Dewinter (Vlaams Belang) en klacht tegen hem indiende, is in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar cel waarvan 30 maanden effectief, wegens ernstige zedenfeiten met elf jongens tussen 13 en 16 jaar oud. Dat blijkt uit onderzoek van PAL NWS. Antwerps Parketwoordvoerder Kristof Aerts bevestigt het nieuws aan onze redactie. Oussama S. die 23 was in 2015 liet via de creatie van een fictief personage dat hij ‘Raquel’ noemde, de minderjarige jongens strippen en masturberen voor de webcams. Hij dreigde er ook mee de filmpjes openbaar te maken en had ook een van hen tot seks gedwongen. Op Facebook noemt hij Jos D’haese (PVDA) “1 van de weinigen die effectief durft te zeggen waar het op slaat”.

Volgens een uitgebreide verklaring van Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) achtervolgde Oussama S. hem tot voor het partijsecretariaat in Antwerpen. Daar ontstond een ruzie en een tumult. Aan diverse media liet Oussama S. optekenen dat Dewinter hem een ‘kniestoot’ zou gegeven hebben. Dewinter ontkent dat.

Oussama S., nu 29 jaar oud is in 2015 op 23-jarige leeftijd veroordeeld wegens een reeks ernstige zedendelicten. Zo zijn elf minderjarige jongens, tussen de leeftijd van 13 en 16 jaar oud het slachtoffer geworden van zijn perverse fantasieën.

De feiten vonden plaats sinds juni 2010 en kwamen uiteindelijk aan het licht nadat de moeder van een zwakbegaafde jongen die slachtoffer was van Oussama S. aangifte deed bij de politiediensten. Ook haar zoon was in de val gelopen van Oussama S.. Maar hij ging nog een stap verder en dreigde ermee hun chatgesprekken publiek te maken. Zo had hij de jongen tot seks gedwongen.

De informatie werpt mogelijk ook een genuanceerdere kijk op het incident tussen Oussama S. en Dewinter. Finaal zullen de camerabeelden uitsluitsel geven over de ware toedracht. Die zouden intussen ook opgevraagd zijn door het gerecht.

https://redactie.palnws.be/2021/06/pvda-sympathisant-achtervolgt-en-bedreigt-filip-dewinter-hij-riep-varkenskop-racist-en-we-gaan-u-pakken/
Klik hier en lees dit PAL PLUS artikel als abonnee.

Onze abonnementen – PAL NWS

Oussama S.dwong jongens tot strippen en masturberen voor webcam

De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde in 2015 de man, die zich nu publiek manifesteert als PVDA-sympathisant, wegens die feiten tot vijf jaar cel, waarvan 30 maanden effectief. Zijn modus operandi doet denken aan het verhaal van “Eveline” die een aantal BV’s via een valse identiteit verleidde tot het maken van seksueel getinte filmpjes.

Oussama S., 23 in 2015, creëerde voor zijn slachtoffers de illusie van een niet bestaand rijk tienermeisje, genaamd Raquel. Zo slaagde hij er in minderjarige jongens te laten strippen voor de webcam. Raquel zou fors geld over hebben voor die filmpjes of een intiem nachtje met de jongens aanbieden, in ruil voor ‘pikante filmpjes’. Oussama S. deed zich voor als tussenpersoon en zou via Facebook op zoek gaan naar kandidaten voor een wilde nacht met “Raquel”.

Maar daarvoor dwong Oussama S. hen wel eerst te strippen en te masturberen voor de webcam. Oussama loog de slachtoffers voor dat hij de beelden zou overmaken aan Raquel.

“Mijn cliënt is moslim en worstelde met zijn seksuele geaardheid”

Oussama S. blijkt een zwaar gerechtelijk verleden te hebben.

De Antwerpse strafrechter ging niet in op het verzoek van de verdediging tot een straf met uitstel. De rechter oordeelde dat Oussama S. misbruik maakte van de naïviteit van de jongens die allen tussen 13 en 16 jaar oud waren.

Oussama S. bekende tijdens dat proces de feiten. Zijn advocaat Tim Smet hield destijds overigens een opmerkelijk pleidooi voor de rechtbank. “Mijn cliënt is moslim en worstelde met zijn seksuele geaardheid, want in zijn cultuur ligt dat moeilijk. Hij zocht naar een normale manier om zijn seksualiteit te beleven en creëerde daarom Raquel.”

De advocaat had gepleit voor een straf volledig met uitstel, maar de rechtbank oordeelde dat de feiten te zwaar waren. Of Oussama S. destijds ook onderworpen is aan een psychiatrisch onderzoek naar aanleiding van het proces is niet bekend.

Oussama S. bekend bij Parket en politiediensten

Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket bevestigde gisteren op de hoogte te zijn van de feiten. “Wij starten een onderzoek en zullen in elk geval de camerabeelden laten analyseren. De verklaringen van betrokkenen lopen momenteel sterk uit elkaar”. 

Ook op het niveau van het Parket blijkt Oussama S. bekend voor diverse feiten. Onder meer ook de feiten die PAL NWS vandaag aan het licht brengt.

Volgens een eerste bericht in Het Laatste Nieuws waarin voornamelijk de versie van Oussama Y.leek te weerklinken kreeg hij gistermiddag een ‘kniestoot’ van het Vlaams Parlementslid. De twee zouden “in een discussie verwikkeld zijn geraakt”, waarna Y. aangevallen werd.

Maar dat ontkent Filip Dewinter formeel. Bij aankomst van de politie was er geen vechtpartij aan de gang, zo bevestigt ons woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Hij bevestigt ons ook, zonder meer details, “dat de man niet onbekend is bij onze diensten”.

PVDA-sympathisant

Bij nazicht van het Facebookprofiel van de man blijken er heel wat activistische boodschappen gepost te zijn. Zo verwijt hij in een bepaalde post bijvoorbeeld N-VA burgemeester Bart De Wever persoonlijk verantwoordelijk te houden “voor elke daad van racisme geweld en discriminatie bij de politie”.

Ook op politiediensten heeft hij het gemunt: “Stop straffeloosheid dat beschermt (sic) wordt door een uniform”. Ook zijn afkeer van Vlaams Belang blijkt duidelijk uit zijn Facebookposts. Zo vraagt hij “al zijn vrienden die op VB zouden gestemd hebben hem te verwijderen als vriend”.

Hij heeft ook nog een boodschap voor wie op VB gestemd heeft: “Jullie staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis”

Zijn sympathie gaat uit naar PVDA Vlaams Parlementslid Jos D’haese. Daarover schrijft hij dat hij “één van de weinigen is die effectief durft te zeggen waar het op staat”.

Filip Dewinter: “Hij riep varkenskop, racist en ‘we gaan u pakken’”

PAL NWS sprak donderdag al met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter wiens uitgebreid relaas van de feiten u kan lezen in ons eerder artikel.

“Toen ik op de Leien aankwam, ergens ter hoogte van de Nationale Bank, kruist een jonge gast op een Velofiets van ‘t stad mij en die roept iets naar mij. Wat precies kon ik niet horen. Maar ik schonk er verder geen aandacht aan dus ik rijd rustig verder.”

Volgens Dewinter kruiste hij de man eerst in tegengestelde richting, waarna die hem zou gevolgd zijn tot voor het VB-secretariaat.

“Aangekomen aan het rode stoplicht, op zo’n tweehonderd meter van ons secretariaat, merk ik dat hij rechtsomkeert gemaakt had. Hij was mij dus gevolgd en kwam naar mij toe. Vanaf daar begon het. Daar schreeuwde hij me beledigingen toe. Hij riep “varkenskop”, “racist” en “we gaan u pakken”.

Incident gefilmd op camera

Volgens onze informatie is het incident gefilmd op camerabeelden van het Vlaams Belang en op een openbare camera.

“Dus ik rijd verder met de fiets en ik stop vlak voor het secretariaat om de deur open te doen. Tegen dat moment is dienen tiep daar ook gearriveerd. Waarom zou ik een totaal onbekende mens die ik nog nooit in mijn leven gezien heb uitschelden?”

Dewinter geeft toe dat hij op een gegeven moment de situatie beu was en spoorde de man aan te vertrekken.

“En daar begint hij opnieuw tegen mij te roepen. Ik sta nu voor de deur van het secretariaat dus ik stap op die kerel af. En ik zeg hem: ‘vriend, stop ermee wandel door, je wordt hier gefilmd door drie camera’s van mijn kantoor. En je wordt nog eens gefilmd door een politiecamera die daar ook al een tijd hangt omwille van de vele incidenten die er al zijn geweest.”

Het incident dat zich afspeelt voor de deur van het VB-secretariaat in Antwerpen blijft ook niet onopgemerkt.

“Hij geeft daar geen gevolg aan. Op een bepaald moment zeg ik kordaat tegen hem: ‘ga nu weg’. Ik zeg hem dat kordaat en duidelijk. Op dat moment geeft hij mij een duw tegen mijn schouder, nog steeds met zijn fiets aan zijn ene hand. Ondertussen belt een collega vanop het secretariaat de politie.”

Filip Dewinter kreeg ooit gedurende één jaar persoonlijke bescherming door de politie na ernstige bedreigingen.

Dewinter kreeg ooit één jaar lang politiebescherming

Volgens Filip Dewinter moest de man door de tussenkomende politiepatrouille tot bedaren gebracht worden in de politiecombi. “De politie was ook snel ter plaatse en ze hebben die man ook drie kwartier geïmmobiliseerd in de combi. Je zag trouwens op de foto van HLN hem met een vuist uit de politiecombi hangen, terwijl een agent hem probeert te kalmeren. De man was helemaal geëxciteerd. De politie heeft een proces-verbaal van de feiten opgemaakt.”

“De man in kwestie blijkt een politiek activist te zijn. Dat zie je aan zijn Facebookpagina. Daaruit kan je afleiden dat het wellicht een PVDA-militant is. Zoals zo vaak draaien ze de zaak dan om. Of hij dat gedaan heeft weet ik niet. Ik heb hem wel gevraagd te blijven staan tot de politie zou toekomen.”

Het Antwerpse gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid is echter formeel. In tegenstelling met wat woensdag in sommige media was vermeld, was er helemaal geen sprake van een ‘vechtpartij’.

Ik heb die man niet aangeraakt. Ik heb me wel ‘groot gemaakt’ en gezegd ga nu weg, zodat hij uit de ingang van het secretariaat is gedreven. U moet weten, op dat moment is er nog weinig volk, dus ik probeerde die man buiten het gebouw te houden. Ik heb het allemaal al eens meegemaakt en ben ooit met wapens bedreigd. Ik heb ooit een jaar persoonlijke bescherming moeten krijgen door de politie. En ik ben al eens met een mes bedreigd geweest. Die verhalen zijn intussen gekend. Na alle ervaringen ben ik dus zeer voorzichtig geworden.”

  • naschrift:

    Op 11.06.2022 laat meester Mieke Van Laer (Progress Lawyers Network) namens de PVDA weten dat Oussama S. noch ‘militant’, noch lid is van de partij. De Facebookpagina van Oussama S. die tot gisteren overigens publiek toegankelijk was blijkt sinds vanmorgen afgeschermd te zijn en is nog enkel toegankelijk voor vrienden. Op die pagina stond een duidelijke steunbetuiging aan de partij. Die publiceerden we ook al in ons initieel artikel.

    Wij nemen daar nota van en hebben de titel van dit artikel aangepast aan de hand van deze mededeling. Uit onze informatie, in het bijzonder uit zijn sympathiebetuigingen op Facebook, blijkt echter wel degelijk dat hij deze partij steunt en er ook propaganda voor voert. Uiteraard blijft dat een relevant feit in deze kwestie.”

    Voor de volledigheid plaatsen we de screenshot nog onder dit artikel (bron: Facebookpagina Oussama S.).


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

20 gedachten over “PVDA-sympathisant* die Dewinter belaagde is in 2015 veroordeeld tot 5 jaar cel wegens zedenfeiten met minderjarige jongens”

  1. “De informatie werpt mogelijk ook een genuanceerdere kijk op het incident tussen Oussama S. en Dewinter.”
    Voor zover ik weet is DW toch echt geen minderjarig jongetje meer dus ik vraag me af …

  2. Werd het door Links geënsceneerd om er daarna met knip en plakwerk een vermeend “bewijs” van te fabriceren. Uiteraard kan elke autochtoon, dus ook FDW zich beroepen op “wettige zelfverdediging” bij aan aanval door een allochtone geweldenaar.

  3. Arm België het gaat nog erger worden ik ben blij dat wij er als ouder koppel er niet meer wonen maar VB krijgt nog altijd onze volledige steun ook vanuit Malaga Spanje

  4. Erik, gij hebt er een handje van weg om, regelmatig en ook nu weer, rond de pot te draaien. Ik vraag me dus af….. Maar eigenlijk vraag ik het me niet meer af…..!!

  5. En dan toch weer een “hoofdrol” voor de mainstream media zoals HLN en GvA. Waar ze het POSF schandaal misdadigerwijze 20 jaar doodzwegen waren ze er nu (weer) als de kippen bij om Dewinter als vechtersbaas af te schilderen. Wat een zielige zielepoten…

  6. Wel wel, dat arme moslimsukkeltje dat een knietje zou gekregen hebben van de Heer de Winter….Dit kereltje heeft blijkbaar al menig minderjarige en meerdere ECHTE sukkels versekst op de een of andere wijze ….wat ze volgens het heilige schrift toch allemaal mogen doen om ongelovigen te nekken piepjong, jong of volwassen …..nogmaals hun overtuiging hoort hier niet tussen onze wetgeving en scheiding van staat en kerk …terug naar eigen land verdorie bende lastgevers !

  7. Op die foto van de dader is te zien dat zo’n rechthoekige zwarte muzelmanse zonnebril kan gedragen worden als een pince-nez, zonder steunbalkjes op de oren. Straf hé !

  8. Elke vendelzwaaier met de regenboogvlag kan u dat desgewenst empirisch aantonen. U hoeft zich enkel voorover te buigen, vanaf dan neemt hij opgewonden het initiatief.

  9. Zou dit niet dienen in de mohammedaanse “haram” an(n)alen geboekstaafd te worden want “halal” zijn dergelijke praktijken zeker niet want in Iran bengelen plegers van dergelijke praktijken aan een kraanarm.

  10. Jos D’Haese heeft een mooi pijpmondje en heeft duidelijk een verstandelijke beperking. Daar is meneer Oussama S. tot aangetrokken. Want hij heeft een kind met mentale beperking gechanteerd.

  11. IS aanhangers mogen alles en wij niks! Werken en betalen! De moslims zullen wel zitten cammen terwijl ze een uitkering pakken. Nog nooit een hoofddoek in de spits gezien.

Plaats een reactie

Delen