Raadkamer bevestigt aanhouding in corruptiedossier

Illustratieve afbeelding. Bron: Shutterstock

Uncategorized

Raadkamer bevestigt aanhouding 23-jarige man uit Borsbeek in corruptiedossier

Kristof Luypaert

De Antwerpse raadkamer heeft maandag de aanhouding bevestigd van een 23-jarige man uit Borsbeek. Hij is vorige week aangehouden in een lopend corruptieonderzoek.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die het gerecht ervan verdenkt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken.

Die data hebben de jongste maanden in lopende dossiers voor verschillende doorbraken gezorgd. Maar nog steeds komen er zo ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Op die manier kwam een criminele organisatie in beeld die privégegevens van personen probeert te achterhalen. In dit onderzoek zou beroep zijn gedaan op een medewerkster van stad Antwerpen via een tussenpersoon. De medewerkster van de stad en de tussenpersoon zijn eerder aangehouden. Het parket heeft vrijdag beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer om hen onder voorwaarden vrij te laten.

De nieuwe aanhouding in dit onderzoek dateert van woensdag. De 23-jarige man is ook aangehouden in een onderzoek naar een granaataanslag op een dansschool aan de Boterlaarbaan in Deurne. Deze feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap van een criminele organisatie, actieve openbare omkoping en mededaderschap schending van het beroepsgeheim.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voert het onderzoek in deze zaak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Raadkamer bevestigt aanhouding 23-jarige man uit Borsbeek in corruptiedossier”

  1. “De 23-jarige man is ook aangehouden in een onderzoek naar een granaataanslag op een dansschool aan de Boterlaarbaan in Deurne. Deze feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap van een criminele organisatie, actieve openbare omkoping en mededaderschap schending van het beroepsgeheim.” merkwaardige kwalificatie voor een granaataanslag …

Plaats een reactie

Delen