Raketwerpers die Jürgen Conings meenam hadden nooit in wapendepot mogen liggen

M27 LAW Raketwerpers. (Foto: Defensie Nederland)

Uncategorized

Raketwerpers die Jürgen Conings meenam hadden nooit in wapendepot mogen liggen

Kristof Luypaert

Volgens de Mediahuis kranten hadden de M72 LAW raketwerpers die Jürgen Conings in de kazerne van Leopoldsburg kon meenemen, daar nooit mogen liggen. Dat blijkt uit een tussentijds inspectierapport van Defensie. Het wapendepot in Leopoldsburg zou enkel beschikken over een licentie voor munitie van lichte wapens.

Kamerleden van de commissie defensie konden dat rapport woensdag inkijken. Naast de gebrekkige controle op wapens maakt het rapport melding van slechte informatiedoorstroming, foute communicatie en personeelstekort.

Minister Ludivine Dedonder (PS) kondigde woensdag in de Kamercommissie aan dat er een betere samenwerking komt tussen defensie, het gerecht en de militaire inlichtingendienst ADIV. De minister belooft ook de aanwervingen bij ADIV te zullen versnellen en de interne communicatie binnen het leger te verbeteren.

Het is nu uitkijken naar het rapport van het Comité I, dat toezicht houdt op de inlichtingendiensten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Raketwerpers die Jürgen Conings meenam hadden nooit in wapendepot mogen liggen”

  1. Uit het rapport zal blijken dat het de schuld is van Jürgen Conings dat die munitie daar aanwezig was.
    Alle gekheid op een stokje, het gezegde indachtig “de gelegenheid maakt de dief” zal er toch wel iemand verantwoording moeten afleggen voor dergelijke grove fouten.

  2. De regimepers heeft het nooit mogen zeggen van onze vivaldi politici, maar het ging om oefenbuizen. Er zit geen raket en geen explosief in de launcher. Bovendien is duidelijk te zien dat er “drill” op staat. Dus ook hier is er geen probleem om het “op stock” te hebben in Leopoldsburg. Dus JC alle zonden van de wereld aansmeren terwijl de man nog niets gedaan heeft, en terug gekeerde massamoordenaars uit Syrië beladen met uitkeringen en nieuwe sociale woningen om hun evenzo door onze politici teruggehaalde vrouwen in kinderen mee te bedienen, is wel bijzonder hypocriet.

Plaats een reactie

Delen