Een politiewagen. Foto Shutterstock.

Een politiewagen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Reconstructie martelmoord eindigt met tegenstrijdige verklaringen

Ruben Notteboom

De federale gerechtelijke politie van Limburg heeft donderdag in Hasselt de reconstructie georganiseerd voor het onderzoek naar de martelmoord op de 33-jarige Hilal Makhtout uit Genk. Eerder werd de reconstructie uitgesteld door corona. Enkele locaties werden nagebouwd.

In totaal worden elf mensen verdacht van de martelmoord. Met vijf waren ze aanwezig in het politiegebouw in Hasselt. Hun verklaringen zijn echter tegenstrijdig. Het is nu onduidelijk wie Hilal het zwaarst gemarteld heeft. Enkele burgerlijke partijen woonden de reconstructie donderdag met hun advocaten bij.

Wat is de martelmoord?

Hilal werd vermoord omdat hij naar verluidt drie kilo cocaïne, ter waarde van honderdduizenden euro’s, liet verdwijnen. Daarnaast zou hij ook een kluis hebben leeggehaald met opbrengsten van de cocaïnehandel.

Zijn handlangers namen daarom wraak. Op 9 maart 2019 begon de actie. Naar verluidt was hij wiet aan het roken in de garagebox van zijn studio. De gemaskerde belagers liepen naar hem toe, bonden hem vast en hebben hem nadien bewerkt met een brandende sigaret en een taser. Daarnaast werd hij gemarteld met een hamer. Hij werd twee keer verplaatst. De derde keer werd hij naar Forzée in de Ardennen gebracht, waar hij om het leven gebracht werd.

Tweede reconstructie in volgende week

Op 12 maart 2019 ontdekte de verhuurder van de chalet het stoffelijk overschot. De reconstructie behandelde de feiten van zondag 10 maart 2019 tot en met 11 maart 2019, het vertrek naar het vakantiehuisje in Forzée. Volgende week donderdag vindt het tweede deel van de reconstructie plaats. Die reconstructie zal de gevangenneming van Hilal in de garagebox aan zijn appartement naspelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Reconstructie martelmoord eindigt met tegenstrijdige verklaringen”

  1. Levens lang gevangenis alle verdachten laten werken tot hun dood uit de maschapij zetten. En geen contacten met de buitenwereld zelfs geen fam. Gewoon taken doen… En zwaar laten werken met isolerent zonder mede mensen…En elke dag terug de cel in. Zo tot hun dood… Want een dode slachtofer kan niet praten om zich verdedigen…. Met hun uitgevonden leugens. en zelf gemaakte verhaaltjes… komen ze niet ver daarom levens lang tot de dood is de oplossing voor zo mensen… Groetjes

Plaats een reactie

Delen