Photo News

Photo News

Uncategorized

Situatie religieuze minderheden in Tunesië precair

Sonja Dahlmans

Volgens een jaarrapport van de Attalaki Associatie dat onlangs werd uitgebracht is de situatie van religieuze minderheden in Tunesië niet goed. Het land zou wegkijken van intolerantie jegens religieuze minderheden zoals christenen.

Er staan verschillende voorbeelden in genoemd van intolerantie jegens minderheden. Zo werd een jonge vrouw die een ketting met een kruisje eraan droeg gearresteerd en waren er doodsbedreigingen aan het adres van een pastor via sociale media.

Daarnaast worden rechten geschonden van mensen met een andere religie. Zo wordt het bijvoorbeeld koppels van twee verschillende religies moeilijk gemaakt om te trouwen. Ook zijn er gevallen gemeld van discriminatie bij het willen begraven van niet-moslims. De groei van populisme en religieus extremisme zijn hier schuldig aan zegt Rached Massoud Hafnaoui van de organisatie Attalaki. De islam is de staatsreligie in het land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

4 gedachten over “Situatie religieuze minderheden in Tunesië precair”

  1. Niets nieuws onder de zon. In zowat elk islamitisch land worden de religieuze minderheden geviseerd. Maar in een niet-islamitisch land hun wil opdringen, dat is ook niets nieuws onder de zon.

  2. Niets nieuws ,heb zelf de afkeurende blik op het kruisje dat ik droeg ervaren, inderdaad, en het was toen in “tempore non suspecto, met een Tunesië dat doorging als tolerant en Westers gezind.
    Het zit in hun genen.

Plaats een reactie

Delen