Foto van Somalië. Foto Shutterstock.

Foto van Somalië. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Somalië executeert 21 terroristen van Al-Shabaab

Ruben Notteboom

Somalië heeft 21 mensen geëxecuteerd die ervan beschuldigd werden deelgenomen te hebben aan terroristische activiteiten. Ze zouden namelijk lid zijn geweest van Al-Shabaab. De 21 verdachten werden geëxecuteerd in de semiautonome provincie van Puntland in het noordoosten van Somalië.

De mannen moesten voor een militaire rechtbank verschijnen. Ze werden ervan beschuldigd regeringsfunctionarissen en journalisten te hebben vermoord in naam van Al-Shabaab.

In Somalië zijn op één dag nog nooit zoveel mensen geëxecuteerd

21 geëxecuteerden is een absoluut record voor Somalië. Nog nooit werden zoveel mensen op één dag gedood door de Somalische justitie. Maar op de dag van de executies stierven niet alleen de beschuldigde terroristen. In het centrum van het land, in de provincie Mudug, sneuvelden minstens 27 mensen in een aanval van Al-Shabaab. De terreurorganisatie viseerde een gebouw van de veiligheidstroepen. 15 terroristen werden hierbij gedood.

De zware politieke crisis van Somalië gaat verder. Verschillende organisaties gaan elkaar te lijf en de overheid kan de stabiliteit en orde niet herstellen. De opkomst van extremistische en jihadistische bewegingen, zoals Al-Shabaab, bemoeilijkt de situatie. De jihadistische organisatie misbruikt de instabiliteit om eigen invloed te vergroten. Het einde van het geweld lijkt nog niet in zicht te zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Somalië executeert 21 terroristen van Al-Shabaab”

  1. Triest he dat zo iets kan anno 2021. Maar ik heb een goed idee we sturen de vivaldi als vrijwilligers naar Somalië. Daar is nog heel veel Woke werk en wij zijn er vanaf.

Plaats een reactie

Delen