Soulzangeres Macy Gray - Afbeelding: Shutterstock

Soulzangeres Macy Gray - Afbeelding: Shutterstock

Cultuuroorlog

Soulzangeres wil nieuwe Amerikaanse vlag: “Vertegenwoordigt niet langer democratie en vrijheid”

Niels Geerinck

Macy Gray vindt dat het tijd is om de Amerikaanse vlag te voorzien van een nieuw ontwerp. Dat schreef ze in een opiniestuk voor het blad Market Watch. Ze vindt dat de vlag “ingenomen” werd door “een bepaalde ideologie” en niet langer iedereen kan vertegenwoordigen.

Gray vindt dat de huidige Amerikaanse vlag te veel gelijkenissen heeft met die van de Confederale Staten. Volgens haar is de vlag dan ook “haveloos, gedateerd, verdeeld en onjuist”. “Het vertegenwoordigt niet langer democratie en vrijheid. Het vertegenwoordigt ons niet allemaal meer. Het is niet eerlijk om ‘m gedwongen te eren, het is tijd voor een nieuwe vlag.”, aldus Gray.

De zangeres is ook van mening dat de witte strepen op de vlag “te puur” zijn en niet overeenstemmen met de realiteit die Amerika volgens haar is. “Amerika is geweldig, het is mooi. Puur is het niet, het is gebroken en in stukjes.”, zo voegt ze toe.

Daarnaast wil ze ook het aantal sterren en de kleur daarvan aanpassen. Ze wil dat er in totaal 2 sterren extra op de vlag komen, één voor Washington D.C. en één voor Puerto Rico. Verder zouden de witte sterren een nieuwe kleur moeten krijgen. “Wat als de sterren de kleur hadden van ons allemaal? Jouw huidskleur en die van mij.”, zo besluit ze.

Gray zei eerder al dat ze zelf een ontwerp voor een nieuwe vlag zou willen maken. Deze zou dan 52 sterren bevatten in heel veel verschillende kleuren. Te beginnen bij licht roze en te eindigen bij donker bruin. De witte strepen zou ze vervangen door grijze strepen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Soulzangeres wil nieuwe Amerikaanse vlag: “Vertegenwoordigt niet langer democratie en vrijheid””

Plaats een reactie

Delen