Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook

Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook

Cultuuroorlog

Sporza staat geen commentaar toe over het knielen voor BLM

Simon Segers

Naar aanleiding van de vriendschappelijke voetbalmatch België-Kroatië gisterenavond plaatste Sporza (de sportdienst van de VRT, red.) een bericht op Facebook. In de reacties liet Sporza weten dat het reacties betreffende spelers die knielen voor Black Lives Matter en over de zwarte speler Lukaku zal verwijderen.

De Rode Duivel Romelu Lukaku scoorde de enige goal tijdens de interland gisteren. Een bericht op de Facebookpagina van Sporza, waarin de elf spelers voor de wedstrijd werden aangekondigd, kreeg vele reacties. Het betrof ook commentaren op spelers die knielen voor de Black Lives Matter-beweging en over Lukaku. Tijdens de finale van de Champions League op 29 mei klonk ook veel boegeroep van de fans van Chelsea tijdens het knielen voor BLM. De wedstrijd België-Kroatië daarentegen vond plaats in een leeg Koning Boudewijnstadion.

“Dienstmededeling voor de sjarels die hier weer komen zagen over Lukaku en het knielen voor BLM: wij kunnen sneller reacties verwijderen dan jullie ze kunnen typen. Dus ga ergens anders je tijd verdoen, maar niet op onze pagina.”

Onze redactie nam contact op met Sporza om de achterliggende reden voor deze censuur te achterhalen. De VRT liet weten dat de verwijderde reacties ingingen tegen de algemene voorwaarden die de VRT zelf opstelt. De moderatoren hebben daarom ingegrepen door reacties te verwijderen. De exacte inhoud van deze reacties is niet duidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

29 gedachten over “Sporza staat geen commentaar toe over het knielen voor BLM”

  1. Kunnen ze misschien straks eens doen op in WK 2022 in Qatar, dit voor de zwarte niet moslim bevolking die uitgemoord wordt door Al-Qaida en Boko Haram in Afrika.

  2. Zo werkt een rode dictatuur , verbieden en eventueel opruimen ! zoals in Nederland vermoord door links , en Vangoch door een islamist, perfecte match tussen die 2 !!

  3. Armen van geest, degenen die nog willen kijken naar dat voetbalcircus.
    In de jaren 80 kon ik nog genieten van het spel van de Rode Duivels. Maar die tijd is lang voorbij. Overbetaalde en verwende kerels zijn het. Bovendien heb ik het gehad met spelers die knielen voor BLM, een gewelddadige, racistische club. Ik heb het ook gehad met de ganse Belgicistische sfeer, kunstmatig in het leven gehouden door de regimepers, die heerst rond dat clubje. Met alle chinezen maar niet met den deze!

  4. Sinds jaren 80 tig geen rode duivels voor mij. Kunnen mij gestolen worden. Scifo was mijn laatste voetbalheld. Nationale ploeg is verworden tot afrobelgo clubje.Supporter daar maar voor pfff

  5. Elke kritische stem wordt gesmoord, we zijn niet ver meer af van DDR toestanden.
    VRT blijkt ook hier weer uit het oog te verliezen dat ze een belasting en subsidie slurpende instelling zijn.

  6. hoe wilt men racisme uit de wereld doen verdwijnen als zowel links en rechts facistische bewegingen maakt?
    vrede als men dat wilt bereiken dan gaat de censuur wel voor beiden kanten moeten komen!
    dit is ook een teken van facisme voor mij! ik snap best wel waarom rechts steeds op hun steigers komen te staan.
    mss moeten links en rechts eens nadenken en stoppen met elkaar te verwijten voor wat in het verleden gebeurd is
    men kan dan wel 1000x sorry zeggen maar als dat niet aanvaard word komen we zoieso in een burgeroorlog terecht
    en is dit wat wij willen???

  7. Lees maar eens wat over Rashad Turner en u zult veel wijzer worden. En doe maar snel een donatie zodat die andere co-founder van BLM (Cullors) zich als “Marxiste” nog een extra luxueuze villa in een protected community kan aanschaffen…
    Informeer u vooraleer als een onwetende anderen uit te lachen.

Plaats een reactie

Delen