Sarah Schlitz (Ecolo)

Sarah Schlitz (Ecolo)

Uncategorized

Staatssecretaris Schlitz (Ecolo) trekt van leer tegen “seksistische” schoolreglementen

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo) is kritisch voor “excentrieke en seksistische” schoolreglementen. Dat zegt ze in La Dernière Heure.

Schlitz mengt zich in de discussie over kledingreglementen op scholen. “Van de doorschijnendheid van kousen tot de onbedekte schouder; de interne regels van middelbare scholen zijn vaak excentriek maar vooral seksistisch”, zegt de staatssecretaris.

“De reglementen die een verschil maken tussen de kleding van jongens en meisjes, versterken de binariteit en de druk in een periode waarin leerlingen zoekend zijn, hun lichaam ontdekken en sterk veranderen”, vindt Schlitz. “De kwestie van de kleding moet met omzichtigheid en empathie worden behandeld.”

Schlitz wil dat scholen de antidiscriminatieregelgeving toepassen. “Het is belangrijk om de reglementen te herzien met non-gender en niet-discriminerende richtlijnen”, aldus Schlitz. “Het kan ook een gelegenheid zijn om educatief werk te doen op het gebied van kleding. Het is bijvoorbeeld onaanvaardbaar dat schoolreglementen nog aangeven dat meisjes geen minirok mogen dragen om de jongens niet af te leiden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Staatssecretaris Schlitz (Ecolo) trekt van leer tegen “seksistische” schoolreglementen”

  1. Best opnieuw het schooluniform invoeren. Binnen de schoolmuren is er dan gelijkheid (althans inzake kleding) en geen rivaliteit of afgunst. In het VK is het schooluniform de norm in alle scholen. Buiten de schooluren trekken de leerlingen aan wat ze willen.

  2. Dit is compleet doorgeslagen wokeness. Reeds jaren is het onderwijs in handen van dwaze pedagoochelaars. Er ligt een zware taak in handen van minister Weyts om het onderwijs terug op het goede spoor te krijgen. Degelijkheid en uitmuntendheid i.p.v. dit soort frivoliteiten a.u.b. !

Plaats een reactie

Delen