Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Sihame El Kaouakibi (Photonews)

Binnenland politiek

Stad Antwerpen dagvaardt alle bestuursleden Let’s Go Urban

Pieter Van Berkel

Het Antwerpse stadsbestuur dagvaardt alle voormalige leden van de raad van bestuur van Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Daarmee zou de stad ook bij hen geld kunnen terugvorderen.

Het strafrechtelijk onderzoek naar subsidiefraude door LGU-oprichtster Sihame El Kaouakibi loopt nog. Ondertussen zijn haar vzw Let’s Go Urban en haar vennootschap Point Urbain failliet verklaard. Ook voor vennootschap WannaWork dreigt een faillissement. Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy vroeg maandag op de gemeenteraad wat de stad gaat doen om stedelijk geld terug te vorderen van El Kaouakibi.

Volgens Burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet de schuld eerst worden vastgesteld en loopt het gerechtelijk onderzoek nog. Uit intern onderzoek van de stad bleek dat er sprake was van 450.000 euro aan subsidiefraude bij de bouw van het Urban Center op het Kiel. Het stadsbestuur had zich al burgerlijke partij gesteld en zich aangemeld voor bewarend beslag.

De stad dagvaardt nu ook alle zeven bestuursleden van de vzw. Naast El Kaouakibi en haar broer waren ook mensen uit de bedrijfswereld bestuurslid. Zij riskeren dat hun persoonlijk vermogen wordt aangesproken om de schulden terug te vorderen. De Wever verwijst expliciet naar de voormalige LGU-voorzitter zonder zijn naam te noemen. Het gaat om Fourat Ben Chikha, die voorzitter was tussen 2015 en 2018 en nu voor Groen in de Senaat zetelt.

“Leden van een raad van bestuur zijn hoofdelijk verantwoordelijk. Daarom zijn ze allemaal aansprakelijk. Als ik een interview met de voormalige voorzitter lees, heb ik niet de indruk dat die zich daarvan bewust was”, zegt De Wever.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Stad Antwerpen dagvaardt alle bestuursleden Let’s Go Urban”

  1. Hopelijk komt de link naar Open Bld ook boven, dan kunnen we nieuwe regering kiezen! De Croo en Somers hebben meer boter op hun hoofd dan nu reeds naar buiten gekomen is…

  2. Kunnen zijn ….
    “Om aan te tonen dat er ‘behoorlijk’ bestuurd werd, is het aangeraden om steeds notities van de motivering bij te houden wanneer er belangrijke beslissingen worden genomen. Verslagen waarin beslissingen worden afgewogen en opties vergeleken worden, kunnen worden gebruikt om eventuele aansprakelijkheid aan te vechten. Zeker in het kader van een faillissement is dit van belang. Stel dat een vzw in moeilijke papieren komt en het bestuur handelt verder alsof er niets aan de hand is, dan kan het zijn dat de bestuurders hier met hun persoonlijk vermogen voor moeten opdraaien. “

  3. fraude plegen en in de senaat zetelen voor groen of in de kamer voor vld,maar het moet nog bewezen worden!!!!
    Broer en zus lief delen ook mee in de taart,ik vraag me af of hun BMW-tjes al ingeleverd zijn.

  4. Laat die leden van de raad van bestuur van Let’s Go Urban maar opdraaien voor het tekort in die faling. Als ik zie wie er allemaal zetelde in die raad van bestuur, dan vind ik dat sommige ervan niet meer verder kunnen functioneren in hun huidige job.

  5. Sihame soap. De rol van Tim Baart, bestuurder Let’s Go Urban én Deloitte legal dept ?
    1. Hun cliënt Vivaldis kocht daags voor de val Wannawork
    2. Deloitte was ook cliënt bij Wannawork (artikel apache)
    belangenvermenging zegt u?

Plaats een reactie

Delen