Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Theo Francken (N-VA): “We hebben de regering bij haar nekvel”

Anton Schelfaut

In een uitgebreid interview met De Zondag prijst N-VA-Kamerlid Theo Francken de rol van zijn partij in de oppositie, die almaar sterker wordt. “We hebben de federale regering bij haar nekvel”, belooft hij.

“De Vlaamse regering heeft een goede flow gevonden en federaal zijn we aan het groeien in onze oppositierol. We krijgen eindelijk grip op de regering”, aldus Francken.

Binnen de federale coalitie heeft de N-VA’er sympathie voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die “dikwijls de onderbuik van Vlaanderen vertolkt”. “Hij is de enige in de regering die dat doet. Wat hij zegt over neutraliteit, is terecht. Identiteit is een heel gevoelig thema in Vlaanderen. Als de regering daarop zal inzetten, en helemaal woke wordt onder invloed van de ecologisten, dan wordt het elke week kermis. Dat kan ik u verzekeren. Ze zijn zichzelf pijn aan het doen. Ecolo wil een cultuuroorlog in Brussel, hè. En de Vlaamse liberalen laten dat allemaal passeren. Die zijn helemaal van het padje af. Bouchez is wel wakker, al brengt hij de regering wel in gevaar.”

Woeste en Daens

Tot slot zegt Francken niet te schrikken van de opmars van Vlaams Belang in de peilingen. “De onvrede over het beleid is groot. Het zit de mensen ook diep dat er geen Vlaamse meerderheid is. De regering onderschat dat. En wat probeert ze nu te doen? De volksgunst af te kopen door met geld te smijten. Het lijkt wel de tijd van Woeste en Daens. Woeste hield het volk tevreden door worsten uit te delen. Maar het zal deze keer niet pakken. De commentaren over het loonakkoord zijn vernietigend, en terecht. Wie zal dat allemaal betalen? De begroting gaat dit jaar voor meer dan dertig miljard euro in het rood. De volgende regering zal weer moeten besparen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Theo Francken (N-VA): “We hebben de regering bij haar nekvel””

  1. Theo Francken, een trompetter met een sourdine op zijn trompet. Namelijk zijn baas. Die niet wil weten van een alliantie met Vlaams Belang (begrijpelijk) of zijn natuurlijke bondgenoot CD&V (minder begrijpelijk). Macht verwerven vraagt samenwerking. Union fait la force. Ook in Vlaanderen.

  2. Nog steeds een goede PR van de NVA; Als er een kopstuk wat in troebel water terecht komt springt er dadelijk een ander kopstuk naar voor om de aandacht wat te verplaatsen. De laatste dagen kwam mevrouw Demir Zuhal wat negatief in het nieuws en dus was het de beurt aan The Francken om de aandacht wat te verleggen naar iets anders. De volgende maal is het aan Jambon, Ben Weyts of zelfs big boss De Wever om in te springen. PR van de eerste plank. alhoewel het wel doorzichtiger aan het worden is.

  3. En Rudy
    Naar wie worden nu alle rekeningen gestuurd
    Naar de hardwerkende Vlamingen – Niet naar de Brusselaars ( want daar werken maar 60 op 100 mogelijk actieven) , niet naar de Walen ( want daar werken maar 65 op 100 mogelijk actieven )
    Dus dopgeld verhogen komt uit de zakken van de 78 actieve Vlamingen.

    Ik heb één hoop dat de Vlamingen , met deze regering , eindelijk inzien dat PS en Ecolo Vlaanderen plunderen te voordele van Wallonië en Brussel
    En dat eindelijk Vlaanderen zijn eigen weg kan gaan

  4. eddy,je reageert helemaal langs het plaatje.Zuhal moet de smurrie opkuisen van 20 jaar cdv milieu bestuur,en zij wil dat niet op haar bord krijgen nu de cdv naar de kiesdrempel afstevent.De cdv moet opkomen voor haar schuldig verzuim ,zwijgen en nederig zijn.Ze hebben de federale regering helpen maken,nu moeten ze geen enkele steun verwachten van de NVA,en maar goed ook.

  5. Dat zeg ik – en niet alleen ik – al jaren. Ik hoop dat de emmer inderdaad overloopt, maar met referentie naar het verleden is mijn twijfelmeer dan gerechtigd.

  6. Vivaldi strooit met geld wetende dat ze de komende regering voor een bijna onmogelijke taak stelt om het failliet van de staat te vermijden.Zij zijn de doodgravers van Belgie.dank U Coens en Lachaert.

Plaats een reactie

Delen