De wake voor Jürgen Conings in Dilsen-Stokkem. Foto HLN

De wake voor Jürgen Conings in Dilsen-Stokkem. Foto HLN

Uncategorized

Tientallen mensen houden wake voor Jürgen Conings

Simon Segers

Vlakbij het Dilserbos in Dilsen-Stokkem, waar eerder vandaag het lichaam van Jürgen Conings werd gevonden, zijn verschillende vrienden en familieleden van de ex-militair samengekomen. Zij betwijfelen sterk dat Conings zichzelf om het leven heeft gebracht.

Eerder vandaag vond Johan Tollenaere (Open Vld), de burgemeester van Maaseik, een lichaam tijdens een mountainbiketocht. Het parket bevestigde rond 17u45 dat het gevonden lichaam dat van Jürgen Conings is. Hij zou zichzelf om het leven hebben gebracht. De familie moest het nieuws van de vondst via de media vernemen en kon moeilijk geloven dat hij zichzelf van het leven beroofd heeft.

“Falen van Defensie”

Op de hoek van de Pannenhuisstraat en de Driepaalhoeveweg in Dilsen-Stokkem zijn verschillende familieleden, buren en andere naasten van Conings samengekomen. “Ter nagedachtenis aan Jürgen. Tegen het corrupt systeem in België en tegen het falen van Defensie”, zei een van de aanwezigen. Uitspraken die op het applaus van de andere aanwezigen konden rekenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Tientallen mensen houden wake voor Jürgen Conings”

  1. Een mountainbiketocht in een onbetreedbaar deel van het bos? Goed bezig mannen, zelfs voor een fake verhaal te verzinnen doen ze geen moeite meer bij Open Bld…
    Maar zoals zoveel gezegd is geweest, zolang ze dit kunnen misbruiken om het geklungel van de federale regering te verdoezelen hoe meer voordeel ze eraan overhouden!

  2. die burgemeester moet over een fantastisch reuk orgaan beschikken,Cyrano de Bergerac zou jaloers zijn,na zijn politieke carriere kan hij als “wijsneus”bij zijn vriend wijn verbouwer uit de streek gaan werken.Gezien de peilingen voor de vld kan dat einde zeer nakend worden.

Plaats een reactie

Delen