Donald Trump & Mike Pence (Shutterstock)

Donald Trump & Mike Pence (Shutterstock)

Uncategorized

Trump: “Te vroeg om te bevestigen of Pence ‘running mate’ zal zijn”

Pieter Van Berkel

Volgens voormalig Amerikaans president Donald Trump is het “te vroeg om te zeggen” of hij in 2024 met zijn voormalig vicepresident Mike Pence naar de stembus trekt.

“Mike en ik hebben nog steeds een goede relatie, maar het is zeker te vroeg om over kandidaten te praten”, zei Trump in een interview met Fox News. “Ik was teleurgesteld in Mike over één ding, zoals hij en anderen weten.”

Het ‘ene ding’ waar Trump het overheeft is vermoedelijk een verwijzing naar de weigering van Pence om de stemming het kiescollege op 6 januari te verwerpen, dezelfde dag dat de rellen op het Capitool plaatsvonden.

Zelf zei Pence dat hij en Trump misschien “nooit op dezelfde golflengte zullen zitten over die dag”. “Maar ik zal altijd trots zijn op wat we de afgelopen vier jaar voor het Amerikaanse volk hebben bereikt”, zei Pence tijdens een toespraak in New Hampshire. Pence reisde onlangs naar de staat, volgens sommigen om zelf uit te testen of een gooi naar het presidentschap tot de mogelijkheden behoort.

Op de vraag of hij in 2024 opnieuw presidentskandidaat zou zijn, antwoordde Trump dat hij “in de niet zo verre toekomst een beslissing zal nemen”, die “de mensen heel gelukkig zal maken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Trump: “Te vroeg om te bevestigen of Pence ‘running mate’ zal zijn””

  1. Hopelijk gaat Mike pence voor het presidentschap met Trump als Sponsor en Supporter. Biden is inmiddels de continuïteit van zijn Presidentschap aan het kopen. Hij wil nu een wettelijk minimumtarief instellen van eerst 21 en inmiddels 15 procent winstbelasting voor multinationals met een omzet van meer dan 750 miljoen euro. Eens zien of de multinationals dit gaan slikken.

Plaats een reactie

Delen