Tucker Carlson. Foto Youtube

Tucker Carlson. Foto Youtube

Uncategorized

Tucker Carlson: “Verschillende steden in de VS gewelddadiger dan Honduras of El Salvador”

Simon Segers

Tucker Carlson, de beruchte Amerikaanse opniemaker van FOX News, besprak woensdagavond in zijn praatprogramma een toespraak over migratie van vicepresident Kamala Harris. Carlson betoogde dat bepaalde steden in Amerika gevaarlijker zijn dan enkele van de meest gewelddadige regio’s in Latijns-Amerika.

“Het zou misschien logischer zijn voor mensen die in het zuidelijke deel van Chicago wonen om te vluchten naar El Salvador en niet omgekeerd. Het is immers minder gevaarlijk in El Salvador”, aldus Carlson. Harris en andere Democraten argumenteren dat een gebrek aan veiligheid een belangrijke reden is om Zuid-Amerikanen toe te laten in de Verenigde Staten. Er zijn echter verschillende Amerikaanse steden die veel gewelddadiger zijn dan enkele van de landen met de hoogste moordcijfers in Zuid-Amerika, zoals Honduras en El Salvador.

Wanbeleid

Tucker is van mening dat slecht beleid aan de basis ligt van de stijging in gewelddadige criminaliteit. Steden zoals Baltimore en St. Louis zijn bij de meest gevaarlijke plaatsen in de wereld. Baltimore kent al jaren een sterke stijging van het aantal moorden, sinds 2015 ging het over jaarlijks meer dan 50 moorden per 100 000 inwoners. Het gaat zelfs om 58,6 moorden volgens de meest recente cijfers uit 2019. In Honduras en El Salvador is dit respectievelijk 44,7 en 51. St. Louis heeft zelf 65,8 moorden per 100 000 inwoners. Desondanks kondigde de burgemeester enkele weken geleden nog aan het politiebudget te zullen verminderen in haar stad.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Tucker Carlson: “Verschillende steden in de VS gewelddadiger dan Honduras of El Salvador””

  1. Trump zei ooit van brussel,een hell whole,ik denk dat hij al gelijk gekregen heeft.Ik durf ’s avonds vanaf 19 uur niet meer in brussel rond te lopen en rijden doe ik met de deuren op slot zeker als het donker is.

  2. Of domme flikken? Zie hier hun oplossing : “… a pilot program to fly three surveillance planes above the city during the months that historically have seen high rates of crime….

Plaats een reactie

Delen