Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Turkse luchtaanval doodt minstens 3 Koerden in vluchtelingenkamp

Simon Segers

In het noorden van Irak zijn minstens drie mensen in een Koerdisch vluchtelingenkamp om het leven gebracht door een Turkse luchtaanval. Het incident vond plaats drie dagen nadat president Erdogan Irak heeft gewaarschuwd “dat Turkije de vluchtelingenkampen voor Koerdische militanten zou opkuisen”.

Een Irakese veiligheidsbeambte, die anoniem wenst te blijven, lichtte dit toe bij Reuters. Hij bevestigt dat minimaal drie mensen om het leven zijn gekomen en meerdere anderen gewond zijn geraakt, maar gaf geef bijkomende details. Turkse troepen voerden het afgelopen jaar de druk op de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) op. De PKK wordt onder andere door de Europese Unie als een terroristische organisatie gezien. De Koerden willen door middel van een gewapende strijd een onafhankelijke staat in Zuidoost Turkije oprichten. Het Turkse leger heeft al verschillende aanvallen uitgevoerd op Irakees grondgebied om de Koerden een halt toe te roepen.

Broeihaard

President Erdogan zei donderdag nog dat Makhmour, een kamp op 180 kilometer ten zuiden van de Turkse grens een “broeihaard” is voor militanten en dat dit dient aangepakt te worden. Dit kamp heeft de afgelopen decennia vele Turkse vluchtelingen opgevangen. Ook een jaar geleden werd het vluchtelingenkamp Makhmour het doelwit van een Turkse luchtaanval.


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Turkse luchtaanval doodt minstens 3 Koerden in vluchtelingenkamp”

Plaats een reactie

Delen