Vader 17-jarig slachtoffer groepsverkrachting klaagt aan: "Verkrachters van mijn dochter lopen na 2 jaar nog vrij rond"

Minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op de trappen van het Justitiepaleis. Foto: Photonews.

Uncategorized

Vader 17-jarig meisje klaagt aan: “Verkrachters van mijn dochter lopen na 2 jaar nog altijd vrij rond”

Kristof Luypaert

De groepsverkrachting van een 14-jarig meisje dat enkele dagen na de feiten zichzelf van het leven beroofde blijft voor heel wat beroering zorgen. In Het Laatste Nieuws getuigt een vader van een 17-jarig meisje dat 2 jaar geleden slachtoffer werd van een groepsverkrachting dat de daders, die bij naam gekend waren, nog steeds vrij rond lopen. De woorden van minister van Justitie Van Quickenborne die beloofde dat Justitie deze zaken ernstig neemt vallen bij hem dan ook op een koude steen.

De oude wonde bij de man is opengereten omdat ook bij zijn dochter foto’s zijn gemaakt door de daders – twee jongens van haar school – en verspreid op school. Zijn dochter volgt momenteel nog steeds therapie.

Een tweet van minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die beloofde dat “Justitie voor gerechtigheid moet en zal zorgen”, klinkt voor de vader dan ook als een loze belofte. “Mijn dochter voelt zich in de steek gelaten door diezelfde Justitie. Ze gaf de namen van de daders door, maar er is niets gebeurd”, klinkt het boos en ontgoocheld.

In een reactie aan de krant zegt minister van Justitie Van Quickenborne begrip te hebben voor de woede van de man. De minister benadrukt dat “seksueel misbruik wel degelijk een absolute prioriteit is voor Justitie.”

In een reactie aan de krant zou het parket hebben bevestigd dat “het onderzoek naar de aanranding nog steeds volop loopt”.

(Bron: HLN)

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

10 gedachten over “Vader 17-jarig meisje klaagt aan: “Verkrachters van mijn dochter lopen na 2 jaar nog altijd vrij rond””

  1. De minister benadrukt dat “seksueel misbruik wel degelijk een absolute prioriteit is voor Justitie.” Dat is toch om te lachen mocht het in deze niet zo dramatisch zijn. 2 jaar onderzoek voor feiten waarvan de daders gekend zijn. Dat is toch niet normaal. Begrijpelijk dat niemand nog vertrouwen heeft in justitie. Zwijg stil van de kromspraak die daarna gevoerd wordt.

  2. Justitie is gevangen door de Politiek,alle dagen komen er ontoelaatbaar feiten aan het klicht .De grote roeper van Gent is er mee begonnen, en de rest is gevolgd ????

  3. Het wordt inderdasd mischien tijd dat wij zoals vroeger het recht in eigen handen nemen. Door de politiekers op alle vlakken in de steek gelaten. Justitie en politie die aan banden gelegd worden door diezelfde politiekets. ZIJ moeten de juridische straffen NU verhogen. ZIJ moeten de politie NU terug in ere herstellen. Zoniet blijft alles zoals het is en blijft er niets anders over dan zelf het heft in handen te nemen.

  4. Politiek en gerecht, een Siamese tweeling. Voeg daarbij dan nog de Vivaldi leugenfabriek en een kiessysteem dat kleine partijen die samen clusteren electoraal bevoordeeld en de cirkel is rond. In een meerderheid kiessysteem is minstens 50% + 1 stem vereist om de pot te winnen en bij gebreke vandien een tweede stemronde tussen de twee grootste partijen. Lijkt mij eerlijker en duidelijker.

  5. Vanquickenborne, eerst verrader van de Vlaamse zaak na zijn overstap naar het blauwe (bijna failliete) fabriekje, nu verrader van het Vlaamse (en bij uitbreiding Belgische) volk. Denk toch niet dat je van zo’n sujet ooit iets goeds mag verwachten ? 🙂

Plaats een reactie

Delen