Vincent Van Peteghem (Photonews)

Vincent Van Peteghem (Photonews)

Uncategorized

Van Peteghem (CD&V) wil mogelijkheid tot elektronisch betalen in elke winkel

Pieter Van Berkel

Tegen begin volgend jaar moet men in elke winkel elektronisch kunnen betalen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) stelt de maatregel voor in het kader van zijn fraudeplan.

In ons land betalen consumenten in zes op de tien gevallen cash, in Nederland is dat een derde. Bij elektronische verrichtingen is het ook moeilijker om te frauderen. In het kader van zijn fraudeplan wil Van Peteghem dat alle handelaars minstens één vorm van elektronisch betalen aanbieden. Hij heeft daarover de komende weken overleg met zelfstandigenorganisaties, bankenkoepel Febelfin en betaalplatformen.

Het fraudeplan, dat intussen werd goedgekeurd door de regering, moet zorgen voor meer samenwerking tussen overheidsdiensten. Ook omvat het plan de ontbinding van spookbedrijven, het beter in de gaten houden van grote bouwwerven en fiscale wanbetalers tegenhouden op de snelweg.

Het plan zou dit jaar 200 miljoen euro moeten opbrengen, volgend jaar 400 miljoen, in 2023 700 miljoen en vanaf 2024 maar liefst een miljard euro. Er staan 29 acties in het plan. Die acties zijn doelstellingen waarvoor de overheidsdiensten opgelijst hebben wat er nu moet gebeuren, wat mogelijk is op korte termijn en welke dienst het voortouw zal nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Van Peteghem (CD&V) wil mogelijkheid tot elektronisch betalen in elke winkel”

Plaats een reactie

Delen