Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Vandenbroucke: “Mondmaskers afschaffen is nog niet voor binnenkort”

Anton Schelfaut

Het afschaffen van de mondmaskerplicht in de winkel of op het openbaar vervoer is nog niet voor meteen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in De zevende dag. Daar beantwoordde hij vragen van de kijkers.

“Het zal een geleidelijk proces zijn”, benadrukt Vandenbroucke, die zich niet wil vastpinnen op een datum.“Overal mondmaskers afschaffen is niet voor binnenkort. Je moet je afvragen wanneer een voldoende grote groep van de bevolking twee keer gevaccineerd zal zijn. Ik zou dat niet te snel beslissen.”

Om voldoende beschermd te zijn tegen de Indiase variant moet ministens 70 procent van de bevolking (kinderen inbegrepen) gevaccineerd zijn. Zo verklaarde de minister eerder in de uitzending.

Vandenbroucke temperde ook de verwachtingen wat betreft het volgende Overlegcomité midden juli. Dat wordt door sommigen “het allerlaatste Overlegcomité” genoemd. “We moeten wel beseffen dat we dan niet een totale bevrijding van alle maatregelen gaan kunnen aankondigen. Daarvoor moet je veel verder staan inzake volledige vaccinatie”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Vandenbroucke: “Mondmaskers afschaffen is nog niet voor binnenkort””

  1. Ik heb geen idee wat VDB bezielt om zo vast te houden aan deze nonsens maatregelen.
    Elke ernstige wetenschapper zal zeggen dat een katoenen lapje niks helpt tegen virus partikels.
    Bijkomend wil hij kinderen inspuiten met een mRNA substantie waarvan meer en meer duidelijk wordt dat de spike eiwitten puur vergif zijn en zich vanuit de schouderspier in het hele lichaam verspreiden. Bovendien hadden we vorig jaar deze tijd zonder onze wondervaccins nog 60 personen op IC, en nu 240. Leve de vaccins! Wake up!

  2. Die muilkorven zijn één van de zovele ongrondwettelijke, mensonwaardige en zelfs mensenrechtschendende maatregelen die deze Vivaldi-Dictatuur over ons heeft gegoten. In een correcte wereld zat heel Vivaldi samen met hun virologen momenteel al in de gevangenis!

  3. Ik kan all1 maar hopen, dat nu deze gangster met de gezondheid van de mensen speelt voor een symbool (zie interviews en WHO website) er deze keer niet zo makkelijk vanaf zal komen… AGUSTA indachtig vrees ik het ergste!

  4. Ondanks alle bewijzen dat die dingen alleen maar schadelijk zijn voor de dragers ervan blijft ons politbureau vasthouden aan haar theorette. Zijn zij dom, of des duivels …

  5. Heel juist. Minstens een onafhankelijke onderzoekcommissie is nodig om de misdaden bloot te leggen. VDB, Beke, De Block, Van Ranst en vele anderen zouden al lang moeten gedagvaard zijn voor een soort Corona-tribunaal. De misdaden zijn niet niks : massamoord, misdaden tegen de menselijkheid, vergiftiging door experimentele zogenaamde vaccins, inbreuk op Code 1 van Neurenberg, bendevorming, oplichting, bedrog, enz.. Ook de poco-pers gaat niet vrijuit wegens medeplichtigheid.

Plaats een reactie

Delen