De illegale migranten zaten verstopt in de sofa's - Afbeelding: Twitter (Home Office UK)

De illegale migranten zaten verstopt in de sofa's - Afbeelding: Twitter (Home Office UK)

Uncategorized

Verenigd Koninkrijk: Man krijgt gevangenisstraf nadat hij illegaal migranten binnensmokkelde

Niels Geerinck

Een 21-jarige man uit het Verenigd Koninkrijk werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 7 maanden voor mensensmokkel. De man smokkelde talloze illegale migranten het Verenigd Koninkrijk binnen. Hij deed dat door hen in tweedehands sofa’s te verbergen.

De 21-jarige man van Iraanse afkomst Arman Yusuf Rahmani importeerde tweedehands meubelen vanuit België en Frankrijk. In de sofa’s zaten illegale migranten verscholen. De chauffeurs van de busjes wisten naar eigen zeggen niets van de ‘passagiers’, ze werden volgens eigen ervaring steeds afgeleid bij het inladen van de busjes. Bij het inladen liet Arman Yusuf zich nooit door iemand helpen. De mensensmokkelaar krijgt nu dus een celstraf. Hij riskeert na het uitzitten ervan, een uitlevering aan zijn thuisland Iran.

De migranten werden ontdekt na een standaard controle van de Britse grenswacht. Al snel bleek dat de gesmokkelde migranten minderjarig waren. De meesten van hen waren afkomstig uit Irak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Verenigd Koninkrijk: Man krijgt gevangenisstraf nadat hij illegaal migranten binnensmokkelde”

  1. Je moet je voor de lol eens inlezen hoeveel gevallen er effectief terug worden gestuurd : moordenaars , verkrachters , … Vergeet niet dat ze als ‘vluchteling’ geklasseerd staan dus een advocaat pleit gewoon dat in zijn thuisland hij gevaar loopt/onmenselijk behandeld kan worden en klaar …

Plaats een reactie

Delen