BRUSSELS, BELGIUM - MAY 25: Startevent of the States General of the Police to visualise the challenges of the police and to work out policy recommendations in this respect in the presence of Interior Minister Annelies Verlinden (Cd&V ). . May 25, 2021 in Brussels, Belgium, 25/05/2021. ( Photo by Bert Van Den Broucke / Photonews

Uncategorized

Verlinden stuurt omzendbrief met maatregelen tegen overlast in recreatiegebieden

Wannes Neukermans

Vandaag heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een omzendbrief over recreatiegebieden voorgesteld. Dat deed ze in het provinciaal sport-en recreatiecentrum De Nekker in Mechelen. In de brief staan maatregelen om overlast een halt toe te roepen.

De afgelopen jaren hebben verschillende recreatiegebieden en -zones, zoals kustgemeenten, overlast ervaren tijdens de zomermaanden. Verlinden wil met de omzendbrief enkele preventieve en repressieve maatregelen aanreiken. Bovendien wordt vanaf 1 juli 2021 het plaatsverbod opgenomen in de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG) van de politie, zodat elke politiezone personen met een plaatsverbod beter kan opvolgen.

“Geen enkele verstoring van herwonnen vrijheid aanvaarden”

“De zomer is begonnen. Jonge gezinnen met kinderen willen naar buiten, jongeren zoeken verfrissing, mensen willen elkaar ontmoeten. We moeten elkaar die vrijheid gunnen, zeker na al die maanden met strenge maatregelen. En net daarom kunnen we geen enkele verstoring van deze herwonnen vrijheid in recreatiegebieden en -zones, zoals kustgemeenten, aanvaarden”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

De omzendbrief licht de rol van elke bevoegdheid toe. Daarnaast moedigt het samenwerking aan en wijst het op de verschillende mogelijkheden om preventieve en repressieve maatregelen te gebruiken om overlast tegen te gaan. De brief bevat daarnaast ook een toolbox, met uitleg over plaatsverboden, verplichte registraties en informatie over GAS-boetes en veiligheidscamera’s.

Ook N-VA Kamerlid Koen Metsu reageert op de omzendbrief: “Exact een jaar geleden ging het parlement, exclusief de linkse partijen, akkoord met mijn wetgevend initiatief om een plaatsverbod in te voeren. Begin dit jaar maakte minister Verlinden de belofte om er werk van te maken, maar helaas was er nog een grootschalig incident nodig om de daad werkelijk bij het woord te voegen. Dat vind ik jammer, maar het belangrijkste is dat onze bevolking en onze recreatiedomeinen een zorgeloze zomer tegemoet kunnen gaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Verlinden stuurt omzendbrief met maatregelen tegen overlast in recreatiegebieden”

  1. IJskoningin Verlinden neemt haar wensen voor werkelijkheid als ze denkt dat die zogenaamde jongeren gaan rekening houden met haar omzendbriefje. Allemaal vijgen na Pasen. Die zogenaamde jongeren haten de westerse maatschappij en daarin zal het omzendbriefje van een ijskoningin geen verandering brengen. Deze jongeren hadden hier nooit vaste voet aan de grond mogen krijgen. Haar partij samen met de andere traditionele partijen dragen hier een verpletterende verantwoordelijkheid.

  2. hoe achterlijk is de politiek eigenlijk ? Ze gaan van alle gezellige familieplaatsen versterkte burchten maken. Dit helpt niets, nada, nul komma nul. Dit is het probleem verleggen naar andere plaatsen waar de Vlaming zijn zuurverdiende vrijetijd wil doorbrengen. Wat is het volgende ? Alle bossen, parken, stranden, kinderboerderijen enz met prikkeldraad afzetten ? Ze durven het crapuul niet aanpakken. De enige oplossing is zero-tolerance met jaren bak voor dergelijke misdadigers. Maar dat mag niet van onze linkse vrienden. Beter de Vlaming pesten hé

  3. Verplichte registraties? Ze zitten allemaal al lang in elke politiedatabase dat er in dit land bestaat, na al hun wandaden, plunderingen, drugdeals en diefstallen met geweld. En straks komen ze weer allemaal de kust evenzo onveilig maken, maar er concreet iets tegen doen…mag niet van de politiek. Het zijn de stemmen van morgen voor bepaalde partijen die er al decennia hopen. Maar zoals Dalle pleit: het ergste is dat ze geen werk hebben…in triest voor de werkende gezinnen en mensen die van de “herwonnen vrijheid” willen profiteren.

  4. Een afgebakende ruimte hen daarin zetten zodat ze op elkaar kunnen kloppen. Tribunes maken voor toeschouwers. Supporters worden in de afgesloten ruimte geplaatst. TV camera’s om te filmen VRT kan dan afleveringen maken.
    Nbdokters en verplegend personeel en ambulances ziekenhuis enkel tegen een fikse vergoeding. Te voldoen door de knokken.

Plaats een reactie

Delen