Vicevoorzitter Europese Commissie: "We moeten Hongarije sneller voor de rechter brengen"

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans. Shutterstock

Uncategorized

Vicevoorzitter Europese Commissie: “We moeten Hongarije sneller voor de rechter brengen”

Anton Schelfaut

Vicevoorzitter Frans Timmermans vindt dat de Europese Commissie Hongarije voortvarender moet aanpakken. Dat heeft hij gezegd in de Nederlandse talkshow Buitenhof, waarover De Telegraaf bericht. “We moeten sneller naar de rechter. Niet langzamer”, waarschuwt hij.

Een nieuwe Hongaarse wet verbiedt de promotie van homoseksualiteit en geslachtsverandering in het bijzijn van minderjarigen. Zo komen er onder meer beperkingen op advertenties en programma’s waarin homoseksualiteit aan bod komt. De Europese Commissie noemt de wet “discriminerend” en dreigde al met juridische stappen.

Eurocommissaris Frans Timmermans zag tot 2019 toe op de omgang van EU-landen met democratie en rechtsstaat. Hij daagde onder meer Hongarije en Polen voor de Europese rechter. Sindsdien legt de commissie ten onrechte meer geduld aan de dag, klinkt het. “Mijn opvolgers die zeggen: meer dialoog, Timmermans ging te snel naar de rechter. Nou, ik denk dat we er nu wel achter zijn: we moeten sneller naar de rechter. Niet langzamer”, benadrukt hij.

Volgens de Nederlandse Eurocommissaris gaat de Hongaarse premier Viktor Orbán “achter de homo’s aan” omdat hij denkt daarmee kiezers te winnen. “We moeten ons niet alleen op dit onderwerp concentreren”, besluit de PvdA’er. “We moeten er ook voor zorgen dat de andere dingen die hij doet, dat we hem daarop aanpakken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Vicevoorzitter Europese Commissie: “We moeten Hongarije sneller voor de rechter brengen””

  1. Hopelijk wordt een hatelijk creatuur zoals Frans Timmermans bij de volgende verkiezingen weggestemd. Hongarije pesten is het liefste wat hij doet, dat hij nu maar eens de EU miljardenstroom naar Turkije stopzet ! Wat een linkse hypocriet en dat noemt zich diplomaat. Negeren dat janhagel.

  2. Wat een tomeloze arrogantie! De morele dictatuur van de ‘verlichte progressieven’ kent geen grenzen meer! Niemand heeft de Hongaren de les te spellen over ethische kwesties. Het is aan hen alleen om daarover te beslissen.

  3. Elk land kiest zijn eigen regering en zijn eigen wetten, daar heeft Europa niets in de pap te brokken.
    De soevereiniteit van elk land moet gegarandeerd zijn, ook al zijn het beslissingen waar Europa niet achter staat.

  4. Volgens Frans Timmermans gaat Viktor Orbàn ‘achter de homo’s aan’. Frans Timmermans speelt hier duidelijk op de man en niet op de bal. Een overtuigend bewijs dat hij geen steekhoudende argumenten heeft. Als de wet ‘discriminerend’ is, toon dat dan aan of zwijg.

Plaats een reactie

Delen