Belgische politie. Foto Shutterstock.

Belgische politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Vier verdachten aangehouden voor schietpartij tussen Koerden en Tsjetsjeens slachtoffer

Ruben Notteboom

De politie van Luik heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van moord en poging tot moord na een brutale aanval waarbij schoten werden gelost met een vuurwapen. De feiten speelden zich twee maanden geleden af in de voorstad Bressoux. Dat maakte het parket dinsdag bekend.

De feiten speelden zich af op 16 april. Een Koerdische bende viel Tsjetsjeense man brutaal aan. Een 39-jarige Tsjetsjeen werd door een bende gemaskerde mannen aangevallen met honkbalknuppels in de Avenue de Nancy. Hij probeerde te vluchten met zijn wagen, maar reed zichzelf klem.

28 gearresteerden na 2 dagen weer vrij

Al snel liep de aanval uit de hand en werd er een vuurwapen getrokken. Er werden enkele schoten gelost en het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Ook twee andere mensen raakten gewond.

De politie arresteerde na de feiten al 28 mensen. Ze werden wegens gebrek aan bewijs twee dagen later opnieuw vrijgelaten. Door het politiewerk konden nu wel 4 verdachten aangehouden worden. Over de aanleiding van het incident, is nog niets bekend gemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen