Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Viertal trapt man in elkaar voor sigaret

Wijnand Meeus

Maandag werd Massimo Altimari in elkaar getrapt door een viertal nadat hij weigerde hen een sigaret te geven. De man uit Ieper werd in de rug aangevallen en minutenlang op de grond geschopt door de vier mannen. Hij liep een lichte hersenschudding en een gekneusde rib op. “Ik ben zeker een week arbeidsongeschikt door de fysieke klachten en probeer de slaap te vatten met slaappillen, maar de grootste impact is mentaal: ik ben bang”, klinkt het.

Altimari werd aangevallen op de terugweg van zijn werk. “Na mijn werk als kok in het subtropisch zwembad LAGO wandelde ik afgelopen maandag rond 22.45 uur naar het station”, vertelt hij. “Door werken nam ik een smal straatje tussen de Hendrik Consciencestraat en het Conservatoriumplein. Ik was aan het roken en werd plots aangesproken door een groepje van vier personen.” De mannen vroegen de kok om een sigaret. Cigarettes’il vous plaît, vroeg een van hen nogal kort. Wanneer Altimari dit weigerde kreeg hij enkele rake stampen.

“Het duurde wellicht maar vier minuten, maar voor mij leek het een eeuwigheid”, gaat hij verder. “Ze pakten uiteindelijk mijn pak sigaretten en mijn portefeuille. Ik smeekte om de waardevolle foto’s van mijn familie achter te laten. Ze haalden er een briefje van twintig euro uit, gooiden mijn portefeuille naar mijn hoofd en liepen weg.”

Massimo krabbelde recht en wou zijn weg naar het station voortzetten. “Tot ik met mijn hand aan mijn pijnlijk rechteroog voelde en heel wat bloed zag. Ik riep om hulp, buurtbewoners zagen het bloed en belden de politie, die me overbracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Ik kreeg er zeven hechtingen ter hoogte van mijn wenkbrauw. Het medisch onderzoek wees uit dat ik een lichte hersenschudding en een gekneusde rib had opgelopen bovenop de vele schaafwonden.” Er werd ondertussen een onderzoek opgestart door de lokale politie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

5 gedachten over “Viertal trapt man in elkaar voor sigaret”

  1. Gelukkig heeft de regering haar prioriteiten op orde: er zal worden toegezien dat dit incident niet tot meer haatspraak zal leiden!
    Ik wil trouwens helemaal niemand stigmatiseren: integendeel, dat de overvallers Frans spraken, wijst toch op een zekere graad van culturele opvoeding, want Vlaams da’s voor paysans he!

  2. wat is er gebeurd van mijn gezellig stadje.Hillery,Emily,wat zou je pa gezegd hebben.Ons Ieper is ook ten prooi gevallen van het wokisme.Luister niet naar imam-somers,sanderken,lachebekje,of quickie-stickie maar span je kar aan de NVA kar.Voor het welzijn van alle Ieperlingen.

  3. Een woord schande
    Ik hoop dat die daders zwaar gestraft worden
    Als ze sigaretten willen dat ze gaan werken ik wens het slachtoffer heel veel beterschap
    Wat een laffe daad

Plaats een reactie

Delen